We zijn begin februari en het is opnieuw de ‘week van het witloof’.

Tijd dus om jullie wat inspiratie te geven om zelf aan de slag te gaan met deze heerlijke groente. Ik deel dan ook gans de maand februari in fijne samenwerking met Lekker van bij ons mijn drie favoriete witloofbereidingen met jullie.

En nee, daar zitten geen hespenrolletjes met witloof in de oven tussen. ūüėČ

Die klassieker komt hier ook vaak op tafel, maar ik neem aan dat de meesten onder jullie dat receptje al wel kennen.

Wat er wél tussen zit zijn deze heerlijke EASY witlooftaartjes met blauwe kaas.

Simpel, maar oh zo lekker!

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig? (voor 4 taartjes/4 p)

4 vierkante plakjes bladerdeeg (ik gebruikte diepvriesplakjes van ongeveer 13 op 13 cm), 125 ml zure room, 2 stronkjes witloof, peper, zout, nootmuskaat, verse tijm, 120 gr blauwe kaas naar keuze, paar nootjes (in kleine stukjes gehakt)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden.

Haal je velletjes bladerdeeg uit de diepvries en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Smeer de zure room in het midden van je bladerdeeg. Strooi er wat tijm over.

Snij je witloof in de lengte in kwartjes en bak het goed aan in een pan met wat boter.

Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.

Wanneer het goed gebakken is en mooi bruin aankleurt, haal je het uit de pan en laat je het even uitlekken.

Verdeel het dan over je taartjes.

Plooi de randjes van je bladerdeeglapjes iets naar binnen zodat je nadien een mooi dikker randje krijgt.

Verkruimel de blauwe kaas over het witloof en strooi de gemalen nootjes er over.

Schuif de taartjes zeker voor een halfuurtje de oven in.

Werk voor het serveren af met nog wat meer verse tijm.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Lekker van bij ons.