Mijn favoriete taarten?

Dat zijn diegene waar je bijna geen werk aan hebt en die een zomerse frisheid combineren met een zoete toets.

Dit slagroomtaartje op basis van kruimeldeeg en met framboos en kers beantwoordt helemaal aan die beschrijving!

Verse frambozen (uit de tuin van goeie vrienden)… wat is er lekkerder?

Waar wachten jullie nog op?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

1 rol kruimeldeeg, 3 eetlepels confituur, 250 ml slagroom, 1 eetlepel poedersuiker, zeste van 1 citroen, handjevol kersen en frambozen

Hoe ga je te werk?

Je verwarmt je oven tot 180 graden.

Vet een spring-taartvorm lichtjes in en leg je deeg er in. Ga met een deegrol over de randjes zodat het overtollige deeg er af valt. Bedek met een bakpapiertje en vul met bakparels.

Bak voor ongeveer tien minuten mét de bakparels en dan nog ! 8 à 10 minuutjes zonder.

Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom op met de poedersuiker. Rasp de zeste van een citroen en spatel door de slagroom. Plet dan een tiental frambozen en roer ze ook door de opgeklopte room.

Smeer de confituur (naar keuze) uit over je taartbodem en schep daarbovenop de slagroom. Strijk glad.

Halveer de kersen en ontpit ze. Schik ze samen met de frambozen op je taart. Leg nog wat hele kersen in het midden en klaar!

Bestrooi eventueel met nog wat poedersuiker (als je wil).

Smakelijk!