Deze werkelijk over-heerlijke abrikozentaart deed ons met veel plezier terugdenken aan onze trip naar het wondermooie Puglia vorig jaar.

We genoten er van de Italiaanse zon, de sfeer, een leuk huis én lekker eten.

Deze makkelijke abrikozentaart werd hier gisteren gebakken en was zo’n succes dat ze ongetwijfeld nog heel véél op tafel gaat verschijnen.

En zoals alles hier op de blog: niks moeilijk aan!

Bakken maar dus!

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

 

200 gr zelfrijzende bloem, 2 theelepels bakpoeder, 75 gr kristalsuiker + 2 eetlepels, 75 gr bruine suiker + 1 eetlepel, 1 zakje vanillesuiker, 2 grote eitjes,

160 gr zachte boter, flinke scheut melk (ongeveer 125 ml), snuifje zout, een 6-tal verse abrikozen

 

Hoe ga je te werk?

 

Verwarm de oven op 180 graden (warme lucht).

Vet een springvorm lichtjes in en leg een bakpapiertje op de bodem.

Klop de boter los samen met de 75 gr kristalsuiker, de 75 gr bruine suiker en de vanillesuiker.

Voeg één voor één de eitjes toe en mix.

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout er boven en spatel door het deeg met een houten lepel.

Voeg de melk toe en meng tot een smeuïg deeg.

Kieper het deeg in de bakvorm.

Snij de abrikozen in partjes en verspreid ze over het deeg.

 

 

 

 

Meng de drie eetlepels suiker ( 2 kristal en 1 bruine) door mekaar en strooi ze over de abrikozen.

Bak voor ongeveer 35 minuutjes of tot mooi bruin.

Lekker met een toef slagroom of zoals hier nog wat extra-abrikozen.

 

 

 

 

Buon Appetito!