Fijn dat een merk als Bonduelle zich nu ook resoluut engageert om te gaan

voor duurzame landbouw en bijgevolg duurzame producten.

Mooi toch?

Meer informatie daarover vind je op de site van Bonduelle zelf.

 

Surf er zeker eens naartoe!

 

Ik ging deze week aan de slag met de linzen en erwtjes van Bonduelle en maakte deze heerlijke veggie herfstovenschotel!

Makkelijk te maken en geloof me: instant happiness als je dit op tafel zet!

Bij ons thuis alvast alleen maar “oooh” en “aaaah dat is lekker” aan tafel. ๐Ÿ˜‰

 

 

 

Wat heb je nodig?

800 gr aardappelen, 60 gr boter, scheutje melk, klontje boter, peper en zout, nootmuskaat, een paar lepels olijfolie, twee teentjes look,

1 ui, 1 groene paprika, 1 wortel, 2 cm gember, 1 pakje rode currypasta (ongeveer 70 gr, ik gebruikte Fairtrade),

600 gr linzen, 150 gr erwtjes, 400 ml passata, 150 ml kokosmelk, paar takjes peterselie en een paar blokjes oude kaas

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 220 graden.

Kook de aardappelen gaar in wat gezouten water.

Snij de ui, de paprika, de gember en de wortel in kleine blokjes of dunne schijfjes.

Stoof de ui in wat olijfolie aan met de geperste teentjes knoflook en de fijngesneden gember.

Doe er dan de fijngesneden paprika en wortel bij en stoof verder.

Giet de linzen af, spoel ze en laat ze uitlekken.

Doe de linzen bij de groentjes en voeg ook de currypasta, de passata en de kokosmelk toe.

Laat een kwartiertje zachtjes sudderen en mengย er de laatste 5 minuutjes nog de erwtjes onder.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn samen met het klontje boter, het scheutje melk en peper, zout en nootmuskaat.

Verdeel de puree over de linzenschotel.

Duw de kaasblokjes in de puree en zet nog een tiental minuutjes in de oven.

 

 

Laat het smaken!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Bonduelle en Osรฉrieux.