Zomer!

Lekker genieten van een fris zomerwijntje én een heerlijk gerechtje? Dan moet je bij Roeckiesworld zijn! 😉

Ik combineerde een heerlijk frisse Bordeaux Rosé Les Trois Colonnes met een zuiderse groententaart met spekjes en geitenkaas.

Een match made in heaven!

De frisse toetsen van rood fruit contrasteren mooi met de zuiderse smaken van de groententaart.

En helemaal niet moeilijk te maken dit gerechtje.

Klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg, 1 pakje Italiaanse wokgroentjes 400 gr (van bij AH), 100 gr gemalen grana padano, 125 gr gerookte spekblokjes, 100 gr geitenkaas, 1 tomaat, paar pijnboompitjes, paar takjes tijm, peper, zout, oregano, 1 eigeel

Hoe ga je te werk?

Je verwarmt de oven op 180 graden warme lucht.

Leg een bakpapier op je ovenplaat en rol daarop je bladerdeeg uit.

Stoof je groentjes aan in wat olijfolie. Na een tiental minuutjes voeg je de spekblokjes toe en bak/stoof je die mee totdat ze bijna gaar zijn.

Rasp de grana padano er over en meng er door.

Kruid goed met peper, zout en oregano.

Schep dan het mengsel op je bladerdeeg en laat een randje rondom.

Snij je tomaat en de geitenkaas in plakjes en leg ze op de vulling.

Kruid met nog wat oregano en tijm.

Smeer de randjes in met eigeel en plooi ze naar binnen, een stukje over je vulling.

Smeer ook de bovenrandjes nog even in.

Schuif de oven in voor ongeveer een 35-tal minuutjes.

Werk nog af met wat geroosterde pijnboompitjes.

Ontkurk je Bordeauxwijn en… cheers!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Bordeauxwijnen.

Je vindt deze zomer trouwens een uitgebreid en betaalbaar (tussen de 5 en 25 euro) aanbod aan Bordeaux zomerwijnen in je supermarkt of bij je lokale wijn- of drankenhandel. Klik hier voor meer inspiratie!