Niets is makkelijker, sneller op tafel te toveren Ă©n geeft meer ‘comfort’ dan een galette.

Ze komen hier dus vaak op tafel, met allerlei vullingen. Receptjes voor o.a. een zomergalette, een ‘regenboog appelgalette’ en een nectarine-limoen-ricotta galette vind je op de blog.

Deze winter appel galette combineert het krokante van het bladerdeeg met de heerlijke vulling van appeltaart.

Are you with me? 😉

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

3 appels, 1 rol bladerdeeg, 3 eetlepels roomkaas, 1 zakje vanillesuiker, 3 theelepels kandijsuiker, 2 theelepels kaneel, sap van een halve citroen, 1 eidooier, 1 eetlepel parelsuiker

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Rol het bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Prik het een paar keer in met een vork.

Meng de roomkaas met de vanillesuiker en smeer deze op het bladerdeeg. Blijf ongeveer 3 cm van de rand weg.

Schil de appels en snij in kleine blokjes.

Strooi er de kandijsuiker en de kaneel over en meng onder mekaar met het citroensap.

Kieper de appelvulling in het midden van je galette, op de roomkaas, weer 3 cm van de rand.

Plooi de randen lichtjes over de buitenste appeltjes heen.

Klop de eidooier los en wrijf met een borsteltje over de randen.

Strooi de parelsuiker over de rand.

Bak in een voorverwarmde oven voor ongeveer een klein half uurtje.

(dek af met aluminiumfolie als de randen té bruin worden, de bodem heeft best zijn baktijd nodig)

Smakelijk!