Ik heb sinds kort een leuke samenwerking met AEG.

Ze schonken me één van hun fantastische AEG SteamPro Combi ovens en ja, daar zeg ja als foodblogger (tot op dat moment zonder stoomoven…) geen nee tegen natuurlijk. 😉

Ik had totaal nog geen ervaring met stoomovens of met stomen en stond dus te popelen om er mee aan de slag te gaan.

Mijn eerste indrukken zijn alvast uiterst positief.

Het lijkt me een toestel dat koken nóg makkelijker gaat maken en het bulkt dan ook van de mogelijkheden.

Ik som alvast een aantal van het toestel zijn leukste (volgens mij althans) features op:

  • Verschillende stoomniveaus: 100% stoom of hetelucht in combinatie met hoge, medium of lage vochtigheid
  • Geïntegreerde recepten
  • Handig uitneembaar waterreservoir, inhoud 0,95 liter
  • Kerntemperatuursensor
  • Snelle opwarming van de oven
  • Stoomreinigingsfunctie
  • Stoomschalenset is inbegrepen
  • Automatisch temperatuurvoorstel
  • Elektronische temperatuurregeling
  • Ovenfuncties: Gratineren, Onderwarmte, Broodbakfunctie, Conventioneel (boven- & onderwarmte), Ontdooifunctie, Deegrijsfunctie, Drogen, Ingevroren gerechten, Stomen, Grill, Hoge vochtigheid, Lage vochtigheid, Medium vochtigheid, Warmhouden, Warmelucht (vochtig), Pizzafunctie, Borden verwarmen, Inmaken, Langzaam garen, Sous-vide koken, Regenereren met stoom, Steamify®, Multi hetelucht, Circulatiegrill, Yoghurt functie…

Zoals je uit dit laatste punt kan afleiden, zal ik nog wel een tijdje zoet zijn met het ontdekken van alle mogelijkheden…

Het is de bedoeling dat ik de komende maanden mezelf (én jullie) ga uitdagen om bepaalde gerechten eens op een àndere manier dan gewoonlijk klaar te maken.

Ik ging voor de eerste keer met deze STEAMPRO aan de slag de voorbije week en was benieuwd hoe handig en snel ik een lekker én easy 3-gangen menu op tafel zou kunnen toveren.

Ik besloot me eerst even te verdiepen in de ‘stoom’-functie en gebruikte deze bij mijn drie gerechtjes, waarvan ik vandaag het eerste post.

Want ja, het is wel degelijk een combi-oven, dus ook alle gebruiksgemak van een warmeluchtoven heb ik dus nog steeds ter beschikking met dit toestel. Zalig!

En ís me dat stomen goed meegevallen!!

Ja, de AEG SteamPro is nu al mijn nieuwe beste vriend… 😉

Ready to see my results? Ready to #challengetheexpected ?

Here we go!

Voorgerecht: Thaïse mosseltjes

Mosselen maakte ik traditiegetrouw klaar ‘in de kookpot’, dus reuzebenieuwd hoe ik mosselen in de stoomoven kon bereiden.

Wat heb je nodig? (4 personen)

1,5 kg mosselen, 1 preistengel, 2 rode uien, 1 selderijstengel, 200 ml kokosmelk, 2 eetlepels rode currypasta, 1 limoen, zwarte peper, verse koriander, lente ui

Hoe ga je te werk?

Spoel de mosselen en maak ze schoon.

Laat ze uitlekken en leg ze in een ovenschotel (niet met gaatjes onderin).

Snij de groentjes fijn en meng ze onder de mosselen.

Meng de kokosmelk met de rode currypaste en meng onder de mosselen en de groenten.

Pers een limoen uit over de mosselen.

Kruid nog met wat peper.

Stel de SteamPro in op ‘Mosselen stomen’ (zo easy met dat handige menu!).

De oven stelt dan automatisch 99 graden en 20 minuutjes voor.

En dan duw je gewoon op start! Easy!

20 minuutjes later haal je een lekkere, dampende schotel Thaïse mosselen uit oven.

Serveer onmiddellijk met nog wat extra-limoen, verse koriander en lente ui.

Hier thuis werd dit gerechtje super gesmaakt door iedereen.

Aanrader dus!

Voila, en zo zit mijn eerste ‘stoom-ervaring’ er op!

Opvallendste aspect? Eerlijk?

Het maakt koken (en bakken) écht nóg makkelijker en ‘relaxter’!

De komende dagen volgt de rest van mijn ‘gestoomd’ drie-gangen menu.

Stay tuned dus!

Blogpost in smakelijke én prettige samenwerking met AEG België.