Niets zo leuk als eenvoudige bakreceptjes en dit is er zeker zo één.

Het is gebaseerd op een receptje dat ik vond bij Libelle Lekker, een site waar ik trouwens vaak naar toe surf om ideetjes op te doen.

Ik ben dol op de combinatie peer met chocolade en bakte al eerder een peren-chocoladecake.

Deze cake maakte ik afgelopen weekend ook nog eens, vandaar ook nieuwe foto’s!

Zoals je kan zien, bakte ik zowel al een ronde als een rechthoekige versie.

 

 

 

Wat heb je nodig?

3 peren, 120 gr boter, 120 gr suiker, 150 gr pure chocolade, 4 eieren, een scheutje cointreau (als je wil, hoeft niet!), 100 gr amandelpoeder, 50 gr bloem, een snuifje zout, een eetlepel bakpoeder, snuifje kaneel en sap van 1 citroen

 

Hoe ga je te werk?

Ik blancheerde eerst kort de geschilde peren in wat water, suiker, citroensap en kaneel.

Laat ze nadien even uitlekken en verwarm ondertussen de oven op 180 graden.

Tip: ik gebruikte zowel al Conference en Doyenne peren, die zijn best stevig en vallen dus niet snel uit elkaar.

Smelt de chocolade au bain marie (samen met de Cointreau als je die gebruikt).

Mix dan de boter met de suiker.

Voeg al kloppend één voor één de eieren toe.

Voeg de gesmolten chocolade, de bloem, het amandelpoeder, het zout en het bakpoeder toe en meng goed.

Giet het beslag in een ingevette bakvorm en duw de geblancheerde peertjes er goed in.

Bak ongeveer een 40-tal minuutjes.

 

 

Bestrooi nét voor het serveren nog met wat cacaopoeder.

Overheerlijk!