Le Creuset is al jaren een trouwe partner hier in de ‘Roeckiesworld kitchen’.

Er wordt dan ook dagelijks gekookt in de handige, kwaliteitsvolle (en mooie) gietijzeren potten en pannen.

Een grillpan ontbrak nog hier en ik was dus heel blij met dit nieuwe, mooie exemplaar in onze favoriete ‘meringue’ kleur. (of course -))

En zeg nu zelf, wat is er nu zaliger, lekkerder én hemelser dan versgebakken wentelteefjes als ontbijt of brunch?

Inderdaad, niets!

Ik maakte ze vandaag met stokbrood dat nog over was van de dag ervoor en combineerde ze met veenbessen, topcombi!

Zeker deze tijd van het jaar een perfecte start van je (zon)dag.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig? (2 p)

6 à 8 iets dikkere sneetjes stokbrood (mag al wat ouder zijn), 2 eitjes, een goeie scheut volle melk, 1 theelepel kaneel, 1 zakje vanillesuiker, klontje boter, paar takjes verse munt, handjevol veenbessen, 2 eetlepels kristalsuiker, scheutje water

Hoe ga je te werk?

Ik gebruikte veenbessen uit de diepvries (thx @Collect and go!) die ik heel eenvoudig (niet ontdooid) in een steelpannetje met twee eetlepels kristalsuiker en een scheutje water rustig aan de kook bracht.

De bessen laten ‘ploffen’ en alles mooi even laten indikken.

Zet even opzij.

Klop dan de eitjes goed los samen met de melk.

Voeg de kaneel en de vanillesuiker toe en meng goed.

Snij het stokbrood in dikkere plakken en leg ze één voor één in het melk-eimengsel.

Laat ze er langs beide kanten een tiental seconden inliggen zodat ze goed ‘doorweekt’ zijn.

Verhit een klontje boter in je grillpan en bak de wentelteefjes aan beide zijden mooi bruin.

Leg ze op een bord en schep er de warme veenbessen over.

Werk af met een takje munt, wat poedersuiker en eventueel nog wat agavesiroop.

Lekker!!!

Smakelijk.