Heerlijk toch.

Nieuwjaarsdag starten met een glaasje champagne én versgebakken koekjes.

Mijn beste wensen allemaal voor een gezond en gelukkig 2021!

Deze heerlijk zachte amandelkoekjes zijn een beetje geïnspireerd op de Italiaanse Amarettikoekjes.

Deze heb ik gevuld met een mascarponecrème met frambozen en zijn zo lekker! (geloof me)

En helemaal niet moeilijk te maken!

Ah nee, want dit is Roeckiesworld! 😉

 

Wat heb je nodig?

Voor de koekjes: 150 gr amandelmeel, 150 gr poedersuiker, 2 grote eiwitten (of 3 kleine), 1 theelepel amandelextract, zeste van een halve citroen, snuifje zout

Voor de vulling: 200 gr mascarpone, twee eetlepels poedersuiker, 80 gr frambozen

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 190 graden.

Je mengt alle ingrediënten gewoon door mekaar en doet het mengsel in een spuitzak.

Eiwitten niet opkloppen dus, hoeft hier niet.

Is je deeg wat té vast, voeg eventueel een klein scheutje water toe.

(Ik gebruikte twee eiwitten van grote eitjes en dat gaf een nog makkelijk te spuiten deegje.)

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit ongeveer 20 toefjes op het bakpapier.

Met een natte vinger duw je de torentjes een beetje platter en je schuift de bakplaat voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.

Laat afkoelen terwijl je de frambozenvulling maakt.

(De koekjes maakte ik eerst voorzichtig met een mes los van het bakpapier. )

Je klopt de mascarpone los en mengt deze met de poedersuiker en de frambozen (die je prakt).

Je doet alles in een spuitzak en spuit een goeie toef op de helft van de bitterkoekjes.

Je legt de andere helft er bovenop en drukt een beetje aan.

Bestrooi met poedersuiker.

 

 

Smakelijk!

En cheers!