Ik maakte voor de allereerste keer (!) zelf mijn confituur en deed dat meteen in een idylische setting…

Ik combineerde twee van mijn favoriete smaken, namelijk rabarber en frambozen om een heerlijk zomerse confituur te maken.

Ik deel graag het receptje met jullie. (#ijamforyou)

 

 

Wat heb je nodig?

700 g rabarber

200 g frambozen

100 ml versgeperst sinaasappelsap

1 kg Tiense Minut Suiker

Bereiding

Maak de rabarber schoon en snij hem in stukjes van 1 à 2 cm. Spoel vervolgens de frambozen. Doe het fruit in een kookpot. Voeg het sinaasappelsap toe. Breng aan de kook met het deksel op de pot. Na 5 minuten is alles mals.

Voeg de Tiense Minut Suiker toe en roer om. Breng opnieuw aan de kook en laat 4 minuten doorkoken.

Check daarna de stolling: neem een klein lepeltje jam en doe dit op een koud bordje. Laat enkele tellen afkoelen en draai het bordje verticaal. Blijft de jam plakken, dan is het potjestijd.

Schuim af indien nodig.

Giet de hete confituur in steriele potjes en vul ze tot aan de rand. Sluit ze met een deksel.

Je ziet: lekker makkelijk en zoooo lekker!

Een happy Roeckie tot gevolg dus! 😉

 

 

Blogpost in samenwerking met Tiense Suiker en Native Nation.