Jullie weten ongetwijfeld al dat ik absoluut verzot ben op lemon curd.

Dus een taartje met zelfgemaakte lemon curd leek dan ook ineens een heel goed idee! πŸ˜‰

Dit frisse, zoetzure citroentaartje ging er hier thuis alvast vlotjes in bij mijn testpubliek en was dan ook op in no-time…

Proberen dus, zou ik zeggen!

 

Wat heb je nodig?

Voor het deeg: 120 gr bloem, 60 gr boter (of Solo Patisserie), 25 ml melk (of water), snuifje zout

(je kan natuurlijk altijd een rol ready-made kruimeldeeg gebruiken als je wil, hΓ©, doe ik ook soms hoor)

Voor de vulling: 4 citroenen (zeste Γ©n sap), 150 gr kristalsuiker, 3 eitjes, 80 gr boter, snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Maak eerst het deeg door de boter in blokjes te snijden en alle ingrediΓ«nten met je vingers goed dooreen te mengen en te kneden.

Voeg langzaam de melk toe tot je een mooi deeg krijgt.

Wikkel het deeg in folie en laat 30 minuutjes rusten in de koeling.

Rol het nadien dun uit op een bebloemd oppervlak en leg het voorzichtig in een licht ingevette taartvorm.

Je bakt de bodem dan eerst (blind – ik gebruik bakbonen) voor ongeveer 15 minuten op 180 graden en daarna nog 10 minuutjes zonder de steunvulling.

Je laat de taartbodem afkoelen.

Ondertussen start je met het bereiden van de vulling.

Rasp de citroenschillen voor de zeste en pers de citroenen nadien uit.

Doe de zeste samen met de suiker in een keukenmachine en mix goed fijn.

Dan mix je de boter samen met de citroensuiker in de keukenmachine.

Voeg dan eerst één voor één de eitjes toe en daarna het citroensap en het zout.

Nog even goed mixen en dan giet je het mengsel in een steelpannetje.

Verwarm het mengsel tot dat het mooi begint in te dikken.

Giet het daarna in je taartvorm en laat een paar uurtjes rusten.

Werk je taart af naar keuze.

Smakelijk!

 

 

Een andere lekkere citroentaart (met meringue) vind je ook nog hier.