Dit soepje is hét perfecte voorgerechtje, licht én lekker!

Bovendien gaan je kids het super-leuk vinden om zelf de bladerdeeg kerststerren te maken.

Bereidingstijd: 10 min.

Kooktijd: 20 min.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen: 2 à 3 bosjes waterkers + nog wat extra voor de garnering, 1 teentje look, 2 aardappelen, 2 eetlepels bloem, 750ml kippebouillon, 2 scheutjes Solo Crèmefine Cuisine, peper en zout, 2 plakjes bladerdeeg, 1 eigeel, 2 theelepels sesamzaadjes

Hoe ga je te werk?

Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.

Snij de ui en plet de knoflook, stoof ze samen aan in wat Solo vloeibaar.

Doe de bloem erbij en laat even sudderen vooraleer je er de bouillon bij giet.

Laat 15 minuutjes koken.

Snij een aantal sterretjes uit de bladerdeegplakjes (met een vormpje) en besmeer ze met het eigeel. Bestrooi ze met de sesamzaadjes. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden een 5-tal minuutjes totdat ze helemaal ‘opgepuft’ zijn.

Hak de waterkers en laat hem nog een tweetal minuutjes meekoken vooraleer je alles fijn mixt.

Werk af met de Solo Crèmefine en serveer de soep in een mooi diep bord.

Leg de sterretjes in de soep samen met nog een paar takjes waterkers.

 

 

Tip: Tijdens de feestdagen wordt er veel getafeld en vaak ook al stevig geaperitiefd en dan kan je best starten met een licht voorgerechtje zoals dit lekkere soepje. Bij onze familiefeestjes is dit steevast een topper en de sterretjes maken het helemaal àf!

Wil je dit recept nog eens nalezen, het staat ook op Solo Open Kitchen!

En by the way… de tafelloper die gebruikt werd voor de foto, werd door mezelf bedrukt bij de fantastische Lotte Martens tijdens een leuke workshop 😉