Ken je dat?

In de winkel staan en maar niet kunnen beslissen wat je gaat maken omdat er gewoonweg té veel keuze is?

Het leuke aan dit stoofpotje is dat je tal van verse groentjes (alles van bij de versmarkt van Aldi Belgium) kan combineren en je dus niet echt hoeft te kiezen. 😉

Ideaal ook om nog wat aan restjesverwerking te doen.

Zo had ik nog een halve courgette liggen en die ging meteen mee de pot in.

De kruiding maakt dat dit stoofpotje je huis heerlijk doet geuren en meteen heel wat nieuwsgierigen naar je keuken lokt…

Ik serveerde dit veggie stoofpotje met een bulgur en quinoamix, maar het kan ook perfect met rijst of (Turks) brood.

Ready?

Get cookin’!

 

 

Wat heb je nodig?

3 zoete aardappelen, 1 aubergine, 2 preistengels, 1/2 courgette, 1 grote wortel, 1 ui, 2 teentjes look, 300 gr linzen, 150 gr kikkererwten, 400 ml groentenbouillon, 1/2 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel komijn, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel tijm, 1 theelepel zoete chili, peper en zout, bosje bladpeterselie

 

Hoe ga je te werk?

Je snippert de ui en fruit ze aan samen met de geplette teentjes look. Voeg meteen ook alle kruiden (behalve peper en zout) toe.

Snij de prei in ringetjes en stoof mee aan.

Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes. Voeg ze toe en bak even mee aan. Doe hetzelfde met de wortel.

Snij de courgette en aubergine in blokjes en voeg toe.

Zet dan alles onder met de groentenbouillon en stoof zachtjes voor een 20-tal minuutjes.

Spoel de linzen en de kikkererwten en voeg deze toe.

Kruid goed met peper en zout en stoof nog tien minuten langer.

Breng water aan de kook voor de bulgur en kook deze gaar volgens de aanwijzingen.

Giet af en doe in een kom of schaal.

Werk het stoofpotje nog af met wat verse bladpeterselie en serveer onmiddellijk.

 

 

Smakelijk!