Ik had nog een paar rijpe bananen liggen en een mens wil al eens iets anders dan gezond bananenbrood, niet? 😉

Het net puilt echt uit van de receptjes voor bananencake, maar ik baseerde me op een cake die op Libelle Lekker staat.

Ik paste het recept voor het deeg helemaal aan mijn eigen voorkeuren aan, maar behield wél de honingfrosting. (wegens té lekker!)

Een echt toppertje deze bananencake.

Het is een lekkere smeuïge en zachte cake die helemaal niet moeilijk om maken is!

Bakken dus maar.

 

 

Wat heb je nodig?

220 gr zelfrijzende bloem, 3 eetlepels kristalsuiker, 3 eetlepels lichtbruine suiker, 3 eitjes, 200 gr gesmolten boter, 1 theelepel speculooskruiden (mag ook kaneel zijn), 1 theelepel bakpoeder, snuifje zout, 3 bananen, 2 eetlepels gehakte walnoten, 200 gr roomkaas light, 3 theelepels honing, 1 eetlepel chiazaad, sap van een halve citroen

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Mix dan de eitjes met de twee soorten suiker goed luchtig.

Smelt de boter en voeg toe terwijl je blijft mixen.

In een andere kom meng je dan de bloem met het bakpoeder, de speculooskruiden en het zout.

Voeg dit dan toe aan het ei-suiker-botermengsel en meng goed door mekaar met een spatel.

Snij twee bananen in schijfjes en meng deze samen met de gehakte nootjes onder je deeg.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het deeg er in.

Bak voor ongeveer drie kwartier.

Maak ondertussen de topping door de roomkaas te mengen met de honing.

Snij nu de derde banaan in schijfjes en sprenkel er het citroensap over.

Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen.

Bedek de bovenkant met een rijkelijke laag cream cheese en schik er de schijfjes banaan op.

Werk af met wat chiazaadjes.

 

 

Smakelijk!