Met oudjaar bakte ik als dessert een lekkere appelstrudel.

Aan de reacties daarop in mijn Instagram-stories te zien, zijn jullie daar ook verzot op!

Weinig dingen zijn immers ‘more comforting’ dan deze winterse lekkernij.

Dit receptje is mijn ‘easy way’-versie, makkelijk en snel klaar dus!

(zoals de meeste dingen hier op de blog, maar dat weten jullie al)

En pérfect samen met je kids te maken trouwens.

Ik serveerde met verse slagroom en koffieijs… heaven!

Waar wachten jullie nog op?

Get bakin’!

 

 

Wat heb je nodig? (4 personen)

1 rol bladerdeeg, 3 appels (ik gebruikte Jonagold), 1 theelepel ctroensap, 2 eetlepels zwarte rozijnen, 1 eetlepel witte rozijnen, 2 theelepels kaneel, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 eetlepel amandelpoeder, scheutje rum, 1 eitje, klontje boter

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden (warme lucht)

Laat de rozijntjes even weken in het scheutje rum.

Schil de appeltjes en snij in blokjes.

Meng met het citroensap.

Stoof de appelstukjes samen met de vanille- en kristalsuiker en de kaneel een paar minuutjes aan in wat boter zodat ze al een klein beetje zacht zijn. (niet té ver, hé)

Rol je vel bladerdeeg uit.

Laat een brede strook in het midden vrij om zo dadelijk het appel-rozijnenmengsel op te leggen en snij dan met een pizzasnijder weerskanten in zodat je allemaal strookjes krijgt.

Zoals hier op de foto te zien is:

 

 

Giet de rum van de roziijnen en dep ze een beetje droog.

Voeg de rozijnen en het amandelpoeder toe aan de appeltjes en meng voorzichtig.

Schep het mengsel nu op de strook in het midden van je bladerdeeg en vouw één voor één de strookjes deeg erover.

Het laatste stukje vouw je gewoon er over zodat je een ‘dichte’ vlechtrol krijgt. (zie hierboven)

Kluts het eitje en smeer de bovenkant er mee in.

Schuif de oven in en bak tot mooi bruin en de onderkant lekker krokant. (bij mij 20 minuten)

Serveer met wat poedersuiker en indien gewenst ijs en slagroom.

Zoooo lekker!!

 

 

Smakelijk.