Als echte coffeelover kon een cappuccino cheesecake hier toch niet ontbreken op de blog!

Sommigen onder jullie noemen mij al ‘Mr Cheesecake’ en ja, ik geef toe… ik ben fan. ๐Ÿ˜‰

Je vindt dan ook al heel wat makkelijke en lekkere cheesecake-receptjes terug op de blog o.a. hier, hier en hier.

Dรฉ topper op de blog is echter toch nog altijd dit recept voor mijn ‘banana & chocolate cheesecake’ en dat recept lees je hier.

 

Ik test momenteel de nieuwe blender van Kitchenaid uit (de K400 Artisan Blender – super-mooi toestel trouwens – zeker in deze ‘pistache-kleur’ รฉn misschien wel een ideaal moederdagkado…).

 

 

Dus ik gebruikte deze gisteren meteen maar om de bodem van deze cheesecake te maken. ๐Ÿ˜‰

 

 

Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 250 gr chocolate chip cookies, 100 gr speculoos en 50 gr gesmoltenย Soloย Patisserie (of boter)

Voor de vulling: 500 gr halfvolle plattekaas, 250 gr roomkaas, 250 ml slagroom, 1 pakje vanillesuiker, 3 eetlepels kristalsuiker, 4 gelatineblaadjes, scheutje water, รฉรฉn espressostick en รฉรฉn zakje instant cappuccino

Voor de afwerking: wat je maar wil! Ikzelf werkte af met chocolade balletjes, wat gesmolten chocolade en pistache nootjes

Hoe ga je te werk?

Verkruimel de koekjes in je blender of keukenmachine. Hiermee had de K-400 alvast geen รฉnkel probleem. ๐Ÿ˜‰

Smelt de boter en meng samen met de koekjeskruimels. Neem een springvorm van 20-24cm (ik leg altijd eerst een bakpapiertje op de bodem) en druk het mengsel goed aan met de achterkant van je lepel.

Zet de bodem even in de koelkast.

Laat de gelatineblaadjes even weken in wat water.

Klop ondertussen de slagroom op.

Verwarm een scheutje water in een steelpannetje en los daarin de gelatineblaadjes op samen met de espressostick en het cappuccino-poeder.

Klop de plattekaas, de roomkaas, de suiker en de vanillesuiker goed los en meng dan onder de slagroom. Voeg dan het licht afgekoelde koffie en gelatinemengsel toe. Nog รฉรฉn keer alles goed mengen enย daarna over de bodem gieten.

Laat een paar uurtjes opstijven in de koelkast. (of nog beter: een nachtje)

Afwerken doe je best vlร k voor je serveert.

 

 

Laat het smaken!