Diegenen die mij op Instagram al een tijdje volgen, weten het, wij zijn hier thuis zot van gnocchi en eten het dan ook regelmatig. 😉

Dit receptje is wederom ‘quick and easy’, een echt toppertje dus!

Wat heb je nodig (voor 5 personen): 2 bakjes gnocchi van 500gr. (ik vind die van De Cecco het lekkerst en die liggen hier gewoon bij de AH), olijfolie, twee venkelknollen, één bakje boschampignons, 300 gr spinazie, één pakje Solo Crèmefine, een groot stuk blauwe kaas, peper en zout.

Hoe ga je te werk?

Je zet een pan water op het vuur en kookt de gnocchi in amper twee minuutjes gaar. Ik bak ze soms ook, maar in dit gerecht heb ik ze liever gekookt.

Verwijder de harde kern van de venkelknollen en snij in dunne reepjes. Snij de boschampignons in schijfjes.

In een ruime koekenpan doe je een flinke scheut olijfolie en je verhit de pan

Je stooft de venkel aan (10 minuutjes) en voegt nadien de champignons toe. Even samen laten sudderen en dan de spinazie toevoegen en laten slinken.

In een steelpannetje verwarm je ondertussen de Solo Crèmefine en je laat er de blauwe kaas helemaal in smelten. Kruiden met peper en een beetje zout en in de pan met de groenten gieten.

Laat alles nog even samen ‘doorwarmen’ en dan schep je de gnocchi er bij.

Even omzetten en klaar!

 

 

Smakelijk!