Wafels genoeg hier op de blog, naar die receptjes vinden jullie duidelijk makkelijk de weg!

Zalig!

Voor deze eenvoudige chocoladewafels gebruikte ik deze keer onder andere lekkere Belgische melkchocolade.

Het deeg is in een handomdraai klaar en levert je lekkere wafels op met een zachte chocoladesmaak.

Deze wafels zijn het lekkerst wanneer je ze onmiddellijk opeet.

(kan geen probleem zijn, hรฉ) ๐Ÿ˜‰

Bakkers klaar?

Bakken maar!

 

 

Wat heb je nodig?

250 gr zelfrijzende bloem, 100 gr (gesmolten) boter, 180 gr melkchocolade, 100 gr chocolade druppels, 2 eitjes, 100 gr kristalsuiker, 200 ml melk, snuifje zout

 

Hoe ga je te werk?

Je smelt de boter op een laag vuurtje samen met de melkchocolade, die je in stukjes hebt gebroken.

Je mixt dan de gesmolten boter en chocolade met de suiker en het zout.

Dan voeg je de eitjes รฉรฉn voor รฉรฉn toe en je mixt opnieuw.

Je voegt de melk toe en spatelt de bloem er door.

Als laatste spatel je nog losjes de chocoladedruppels er door.

Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koeling.

Vet je wafelijzer lichtjes in en… bakken maar!

(wafelijzer goed heet laten worden!)

Ik serveerde deze wafels met een lekkere bol (gekregen) Italiaanse gelato van Grom (geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen).

Hun nieuwe smaak ‘Caramello Salato’ beviel ons helemaal en waren the perfect fit met deze wafels.

Jezelf af en toe op zo’n bordje trakteren, moet kunnen, toch? ๐Ÿ˜‰

 

 

Smakelijk!