Deze heerlijk zomerse wafels met aardbeien in én op zijn een echte topper!

Perfect als ontbijt, brunch, lunch of gewoon tussendoor.

Makkelijk om maken en zoooo lekker!

De verse volle kaas zorgt er mee voor dat de wafels zo lekker zacht zijn.

Waarop wachten we nog? ūüėČ

En ja, nog steeds oprechte fan van mijn Waffle Genius.

Wat heb je nodig?

2 eitjes, 180 gr volle verse kaas, 230 gr zelfrijzende bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, 125 gr gesmolten boter, 125 gr kristalsuiker, 1 lepel vanillepuddingpoeder, twee scheutjes volle melk, handjevol aardbeien, poedersuiker

Hoe ga je te werk?

Je wast eerst de aardbeien en snijdt ze in halfjes of kwartjes.

Dan meng je de gesmolten boter met de kristalsuiker.

Voeg de eitjes één voor één toe terwijl je klopt.

Dan spatel je de verse kaas er onder.

Nadien zeef je de bloem, het vanillepuddingpoeder en het bakpoeder er boven en je spatelt alles door mekaar.

Als laatste voeg je de scheutjes melk toe zodat het deeg iets lopender wordt.

Laat het deeg even rusten, terwijl je wafelijzer opwarmt.

Schep twee hoopjes deeg op je wafelijzer en duw er een paar gesneden aardbeitjes in en dan… bakken maar!

Serveer warm met nog wat extra aardbeien, wat aardbeiensaus, een toefje volle verse kaas, een muntblaadje of gewoon met wat poedersuiker.

Smakelijk.

Blogpost in leuke samenwerking met Campina.