Ik maakte deze lekker zomerse wrap voor Solo Open Kitchen.

Op die site vinden jullie trouwens tal van leuke receptjes en ideetjes.

Deze wrap is ideaal voor een outdoor lunch of een zonnige picknick.

Lekker licht met die kalkoen én bovendien snel klaar.

Laat de zomer maar komen dus!

 

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

1 eetlepel Solo, 4 meergranen wraps, 1 avocado, 1 kalkoenfilet, 2 lenteuitjes, paar blaadjes gemengde sla, 1 eidooier, 1 theelepel wasabi (pasta uit een tube), 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel citroensap, 150 ml zonnebloemolie, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Bak of gril eerst de kalkoen in wat Solo vloeibaar. Snij nadien in fijne reepjes.

Maak dan de wasabimayonaise door de eidooier te mixen met de wasabipasta, het citroensap en de mosterd. Voeg al mixend de olie toe zodat er een mayonaise ontstaat. Kruid af met peper en zout.

Leg dan de wraps open. Smeer in het midden een klein beetje wasabimayo. Leg daar bovenop wat gemengde sla, enkele schijfjes avocado, de gegrilde kalkoenreepjes en wat gesnipperde lenteuitjes.

Vouw de wrap eerst langs onder toe en dan de zijkanten naar binnen.

Rol de wrap op van onder naar boven en snij in twee met een scherp mes.

Bind een touwtje er rond om alles goed samen te houden.

Nog een paar toefjes wasabimayo en wat extra lente-uitjes maken het geheel af.

 

 

Tip: Je kan eigenlijk alle kanten op met deze zomerse wrap. Ideaal om vb. een restje kip te verwerken, maar ook lekker met wat zomers fruit ertussen zoals nectarines of perziken.