Bijna Sinterklaas dus gingen Jakob en ik nog eens samen aan de bak!

We  toverden in een handomdraai deze lekkere kruidnoten met Limburgse stroop op de tafel.

Lekker van bij ons dus!

Probeer daar maar eens af te blijven…

Makkelijk receptje dat ik kreeg van een Limburgse vriendin trouwens, waarvoor dank!

Here we go!

 

 

 

Wat heb je nodig?

275 gr zelfrijzende bloem, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels speculoos- (of koek) kruiden, mespuntje zout, 175 gr stroop, 100 gr roomboter (kamertemperatuur)

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden. (warme lucht)

Zeef de bloem boven een mengkom.

Voeg kaneel, speculooskruiden en zout toe en meng.

Snij de boter in blokjes en voeg toe.

Dan gaat de stroop er bij en is het tijd om te kneden!

Lekker plakkerig! 😉

Maak van het deeg een grote bal, wikkel in wat folie en leg een 20-tal minuutjes in de koeling.

Snij dan het deeg in 4 stukken en rol van elk stuk een worst van ongeveer 1 cm dik.

Snij er dunne plakjes van en rol deze dan tot een balletje.

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en druk lichtjes aan (je hebt zeker genoeg voor 2 bakplaten vol).

Bak voor ongeveer een klein kwartiertje. (naargelang je oven of course, dus loop niet te ver weg!)

Laten afkoelen en dan…

smullen maar!

 

 

Fijne Sinterklaas alvast.

Jullie kapoenen.

Jakob en Bart