Deze overheerlijke peer en chocoladecake is wederom héél makkelijk te maken en maakt me blij… door er gewoon al naar te kijken.
Proberen?

Wat heb je nodig?
250 gr zelfrijzende bloem, 250 gr zachte boter, 200 gr kristalsuiker, 3 eieren, 2 theelepels bakpoeder, 3 eetlepels cacaopoeder, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 500 ml water, 3 theelepels kaneel, 1 grote lepel lopende honing, 2 à 3 peren
Hoe ga je te werk?
Breng het water samen met de kaneel en de honing aan de kook.
Schil de peren (ik gebruikte Belgische Conference) en snij ze in vier.
Leg ze in het water en laat ze een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen.
Giet af en laat even uitlekken.
Meng dan alle andere ingrediënten samen met de mixer of in de keukenmachine.
Kieper het deeg in een licht ingevette springvorm en strijk glad.
Duw voorzichtig de gepocheerde perenkwartjes half in het deeg.
Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer een half uur (warme lucht).

Lekker wanneer nog nét een beetje warm en met vb. extra Griekse yoghurt er boven op. 😉
(die zit ook al in het deeg, hé!)
Smakelijk!
Vandaag was het hier al frangipanetaart met appel. This one's next!
Toppie!
Zag deze op je instagram….ik ga vanavond mijn man en kinderen blij maken ?☀️
Top. Succes!
Denk je dat ik de cacao kan vervangen door chocola? Hier staat nog wat overschot van de Sint 😉
Het kan wel, denk ik. Misschien beter nog een ander recept volgen (voor chocolate cake mét chocolade) zoals er nog op de blog staan. De peertjes kan je dan in dat beslag duwen. Succes er mee!
Vraagje: doe je de Griekse yoghurt in het beslag of enkel nadien als afwerking erbij? Groetjes
In het deeg. Achteraf er nog wat extra bovenop mag ook. 😉 Succes!