Dit gerechtje is nu eens écht een klassieker, maar wel ééntje die altijd goed scoort. De verrassende vulling met de cranberry’s en de champignons geeft de parelhoen een extra-feestelijke touch en onze kids zijn zo dol op deze stoofpeertjes dat ik er altijd een paar extra voorzie! ?

 Bereidingstijd: 45 minuten

Kooktijd: 25 minuten

Wat heb je nodig? 

Voor 4 personen: 4 stoofperen, 100 gr suiker, 1 eetlepel kaneel, 800 gr aardappelen, 1 knolselder, 1 eidooier, 1 pakje Solo Crèmefine, peper, zout en nootmuskaat, 1 scheutje Solo vloeibaar, 2 teentjes knoflook, 1 sjalot, 3 eetlepels broodkruim, 100 gr gedroogde veenbessen, 150 gr champignons, 4 parelhoenfilets en een paar takjes peterselie voor de garnering

Hoe ga je te werk?

Schil de stoofpeertjes, Breng ze in een pan met water, suiker en kaneelpoeder aan de kook en stoof ze op een laag vuurtje in 45 minuutjes helemaal gaar.

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Schil de knolselder en snij hem in blokjes.

Snipper de sjalot en de knoflook. Hak de cranberry’s grof.

Snijd de parelhoenfilets midden door zodat je de filets kan open leggen.

Verhit een flinke scheut Solo vloeibaar in een koekenpan en fruit de sjalot met de knoflook 2 minuten op een laag vuur. Schep de champignons, de veenbessen en het broodkruim erdoor en bak alles 2 minuutjes mee.Voeg 1 el water toe en schep het geheel nog eens goed om.

Verdeel het mengsel over de opengevouwen parelhoenfilets en vouw ze weer dicht. Bind ze vast met een stukje

Verhit 1 eetlepel Solo vloeibaar in een pan en bak de parelhoenfilets heel kort aan elke kant goudbruin. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak een klein kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Kook de aardappelen met de knolselderij in ca. 20 minuten gaar.

Giet de aardappelen en de knolselder af. Stamp ze fijn met een flinke scheut Solo Crèmefine en een eidooier en breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Neem de parelhoenfilets uit de pan, Voeg een paar eetlepels heet water toe (of gevogelte bouillon, indien gewenst) en roer het aanbaksel los.

Dresseer je bord met het stoofpeertje, de knolselderpuree, de in schuine stukken gesneden parelhoenfilet en de jus. Strooi er nog wat peterselie over.

 

 

Tip: heb je graag nog wat meer groentjes erbij, dan is een spiesje met spruitjes een leuk en origineel idee!

Je kan trouwens een super leuke feestgids met lekkere recepten downloaden op Solo Open Kitchen.

Je vindt er een paar recepten van mij in terug. (en van mijn collega bloggers!) Doen!