Albert Heijn België lanceert deze week de leuke campagne ‘Bakken voor…‘.

Bedoeling is iemand te verrassen die het volgens jou écht verdient in deze coronatijden.

Inspiratie en bakproducten genoeg bij AH België, dus het was best moeilijk kiezen wat ik zou maken.

Ik besloot madeleines met citroen te bakken en hiermee Stijn en zijn gezin te verrassen.

 

 

Stijn is fotograaf, multi-getalenteerd, stadsgenoot, super-sympathiek én… oud-leerling van mij. 😉

Stijn trok de afgelopen weken met zijn kinders in de fietskar op pad om ‘deurportretten’ van Aarschottenaars te maken. Hij haalde op die manier de mensen toch eventjes uit hun kot en zorgt zo mee voor verbinding in deze moeilijk tijd.

Die mooie reeks portretten kan je op zijn instagram bewonderen.

Dit was ons portret (waar we blij mee zijn!):

 

 

Dus… die madeleines waren zeker dik verdiend!

Wat heb je nodig? (ik bakte 18 madeleines in totaal)

150 gr zelfrijzende bloem, 120 gr boter, 120 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eitjes, zeste van één citroen en sap van een halve, snuifje zout

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden.

Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Laat even afkoelen.

Klop de suiker en de vanillesuiker luchtig samen met de eitjes.

Voeg dan de gesmolten boter toe aan het suiker-eimengsel.

Spatel er voorzichtig de bloem en het zout door. Voeg dan nog de zeste en het sap toe.

Laat het beslag een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.

Vet de madeleine-bakvorm lichtjes in en bestuif met bloem.

Doe het deeg in de vormpjes en bak de madeleines voor ongeveer 8 à 10 minuutjes.

Als afwerking dopte ik de madeleintjes nog eventjes in wat glazuur (maar chocolade kan ook perfect!).

Ik downloadde de deurhanger van de site van AH België ging op pad!

 

 

Stijn liet al weten er blij mee te zijn en dat ze gesmaakt hebben! 😉

 

 

Voor wie ga jij bakken?