Dit wafelreceptje is een echte topper!
Dat las je o.a. al hier.
Het vormt dan ook de basis voor deze zachte fruitwafels met appel.
Deze wafels zijn hét lekkerst wanneer je ze niet bewaart, maar onmiddellijk opeet.
I mean… hoe moeilijk kan dat nu zijn!? 😉
De stukjes appel in het beslag zorgen voor een heerlijk zacht wafeltje dat gevuld lijkt te zijn met… appelmoes.
Zalig lekker!
Leuk trouwens om samen met je kids aan de bak te gaan!
En natuurlijk kon ik hiervoor ook weer beroep doen op mijn Waffle Genius van Domo.
Wat heb je nodig?
Voor de wafels; 2 eitjes, 100 gr gesmolten boter, 300 gr zelfrijzende bloem, 80 gr kristalsuiker, 240 ml volle melk, 1 theelepel kaneel, snuifje zout, 3 appels, beetje citroensap
Hoe ga je te werk?
Je mengt eerst de gesmolten boter met de suiker en het zout.
Dan voeg je de eitjes al kloppend toe.
Beetje melk erbij en dan de bloem erboven zeven.
Goed mengen terwijl je de rest van de melk toevoegt.
Schil de appeltjes en snij in kleine blokjes.
Sprenkel er wat citroensap over en bestrooi met de kaneel.
Goed mengen en dan de stukjes appel door het deeg spatelen.
Laat het deeg even rusten terwijl je wafelijzer opwarmt.
Je doet twee schepjes van het deeg op je wafelijzer en bakken maar!
Lekker!!
Oh boy! Vandaag een kleine variatie gemaakt met noordkrieken, beetje vanillebloem rond de krieken gedaan, kriekensaus ook ingedikt met vanillebloem om er achteraf over te gieten. Om vingers bij af te likken! En kaneel en krieken gaan verbazend goed bij elkaar 🧐
Klinkt zaaalig!
Hey Bart,
het regenweer doet me naar wafels verlangen, mmm!
Zou je toevallig nog weten voor hoeveel wafeltjes dit recept is?
Alvast bedankt voor je reactie!
Hangt van de grootte af natuurlijk. 😉 Stuk of 10 moet lukken.
Heb het maar meteen uitgetest 😉 ik nam als ´grootte´ het volume van een ijscrème schepper, en kwam uit op 18 stuks!
Superlekker receptje! Bedankt!