Dit heerlijke dessertje zal één van de toppers op jouw paastafel worden dit jaar, trust me.

Lekker, luchtig én fris: dat is deze meringue met peer en blauwe bes zeker!

Ik probeerde ook hier – zoals steeds – hier zoveel mogelijk met bio-producten te werken.

Want Bio is lekker puur, je kan er gezond van genieten, het is goed voor het milieu én ook nog vriendelijk voor dieren. Het is dus helemaal toekomst-proof!

Het aanbod bio-producten is de laatste jaren dan ook stevig toegenomen.

Fijn!

Ready?

Let’s make some dessert!

Wat heb je nodig? (6 meringues)

3 bio-eitjes, 100 gr poedersuiker, 1 theelepel citroensap, 2 theelepels maïszetmeel, 1 bio-peer, 100 gr blauwe bessen, 1 eetlepel biologische rietsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 klontje boter, paar takjes verse bio-munt, 6 stevige lepels bio-yoghurt

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 100 graden. (warme lucht)

Scheid de eitjes en klop de 3 eiwitten op met het citroensap en het maïszetmeel. Wanneer het eiwit stijf begint te worden, zeef je er 100 gr poedersuiker boven terwijl je blijft kloppen.

Wanneer je stevige, mooi glanzende pieken krijgt, is de meringue klaar.

Leg een bakpapier op een bakplaat en maak 6 ‘hoopjes’ van de meringue.

Met een lepel maak je er kuiltjes in. (handig om straks te vullen)

Bak de meringue voor ongeveer anderhalf uur.

Ondertussen schil je de peer en snij je ze in kleine blokjes. Stoof ze aan in een klontje boter en voeg de kaneel en de rietsuiker toe.

Wanneer de peer lekker mals is, voeg je de blauwe bessen toe die je even laat mee warmen.

Wanneer de meringue gebakken is, zet je de ovendeur op een kier en laat je de gebakjes even afkoelen.

Nadien vul je ze met telkens een lepel bio-yoghurt en een lepel van het fruitmengsel.

Afwerken doe je met wat poedersuiker en een takje verse bio-munt.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met #allesoverbio