Onlangs waren we gezellig in Limburg. Ha ja, want daar is het altijd gezellig! πŸ˜‰

Op de terugweg naar huis stopten we snel even in de lokale supermarkt (de Okay!) en zagen we deze girasoli gevuld met geroosterde groenten liggen. Meepakken dus! Ideaal voor een snel-klaar family dinner. Toch?

Ik maakte er een heerlijk sausje bij en het werd een echte hit hier bij mijn gezinsgenoten. (papa, wanneer eten we dit nog eens? ;-))

Wat heb je nodig voor het sausje:

100 gr tuinbonen, 4 eetlepels basilicum hummus (ik kocht een potje, maar hier kan je een leuk recept vinden), een grote zak spinazie (AH), twee teentjes look, sap van een halve citroen, een scheutje olijfolie

Hoe ga je te werk?

Je kookt eerst even de tuinbonen af. Dan verhit je een grote pan met wat olijfolie en de geplette look. Je voegt de spinazie toe (zoveel je maar wil) en je laat alles slinken. Je voegt het citroensap, de uitgelekte tuinbonen en de hummus toe.

Je verwarmt het geheel nog even goed door, beetje bijkruiden met peper en zout en… klaar!

Je schikt de gekookte girasoli mooi op een bordje en schept de saus er over.

Afwerken met nog wat geraspte parmesan en citroenrasp .

Too good to be true.

 

 

De Girasoli zijn hier ondertussen zo geliefd dat ik ze ook al met een ander sausje maakte: pecorino-tomatensaus met gegrilde courgettes… ook lekker! πŸ˜‰