Dit is echt één van de meest eenvoudige, ‘snel-klaar’ taartjes die er zijn – maar geloof me – écht super lekker met de verse, zoete slagroom in combinatie met het zuurtje van de winterse veenbessen!

Ook perfect om met je kids te maken, hoeft helemaal niet perfect of zo te zijn, gewoon lekker gaan!

Klaar?

Get baking!

Ah nee, wacht, zelfs dàt hoeft niet met dit taartje. 😉

Wat heb je nodig?

250 ml slagroom, 1 eetlepel bloemsuiker, 1 scheutje vanille-extract, 1 pak petit-beurrekoekjes, 200 gr veenbessen, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel, scheutje water, strooisel naar keuze voor de afwerking

Hoe ga je te werk?

Je maakt eerst de veenbessencompote zodat die al wat kan afkoelen.

Je maakt deze zo zoet of nog een beetje zuur zoals je zelf wil. Ik verkies zeker niet te zoet, want dan is het mooi in balans met de slagroom.

In een steelpannetje kieper je de veenbessen samen met een scheutje water, de kristalsuiker en de kaneel. Op een zacht vuurtje laat je alle bessen ‘ploffen’. Je roert af en toe zodat er een mooie dikke saus ontstaat. Voeg nog wat water toe, als het te dik zou worden. Zet even opzij.

Klop dan de slagroom op samen met het poedersuiker. Wanneer de slagroom bijna de goeie dikte en stevigheid heeft, voeg je de vanille nog toe.

Je maakt deze taart best meteen op de schotel waarop je ze wil serveren, aangezien ‘verplaatsen’ niet echt een optie is. 😉

Je smeert een klein toefje slagroom op de onderste laag koekjes om deze wat ‘vaster’ te zetten. Ik ging voor drie rijen van twee, dus 6 in totaal.

Dan smeer je een laagje slagroom op de bodemlaag die je dan opnieuw bedekt met 6 petit-beurrekoekjes. De volgende laag is voor de veenbessencompote en zo herhaal je dit allebei nog een keer. Eindigen doe je dan nog met een laatste slagroomlaagje.

Tenslotte smeer je ook nog slagroom op de boven- en zijkanten van je koekjestaart.

Vul dan een spuitzak met de resterende slagroom en spuit wat decoratieve toefjes op je taart.

Werk af naar keuze. Ik ging voor feestelijk ‘kerststrooisel’.

Enjoy!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.