Een écht ‘easy’ pastake, daar heb je op sommige drukke dagen toch echt nood aan, niet?

Deze simpele, maar oh zo smaakvolle rigatoni met chorizo, zwarte olijven en zongedroogde tomaat beantwoordt helemaal aan dat profiel.

Snel klaar én om duimen en vingers bij af te likken.

Komop dus, get cookin´!

Wat heb je nodig? (4 p.)

400 gr mezzi rigatoni, 2 sjalotten, 1 teentje look, 1 potje zongedroogde tomaten in kruiden en olie (295 gr, 180 gr uitgelekt), 150 gr chorizo, 700 ml passata, 2 theelepels tomatenpuree, 100 gr zwarte olijven zonder pit, Italiaanse kruiden, peper en zout, parmezaanse kaas

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta in licht gezouten water beetgaar.

Snipper de sjalotten fijn en plet het teentje look.

Doe twee eetlepels van de kruidenolie van de zongedroogde tomaten in een grote pan en fruit er de sjalotten en de look in aan.

Snij de chorizo in dunne plakjes en bak even mee aan.

Snij de zongedroogde tomaten in de helft en voeg ze toe samen met nog één theelepel van de olie.

Voeg de passata en de tomatenpuree toe en laat een tiental minuutjes sudderen.

Kruid de saus met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix (o.a. oregano, basilicum, paprika en tijm).

Voeg de olijven toe.

Giet de pasta af.

Hou twee eetlepels van het kookvocht bij en doe ze nog bij de saus.

Meng de pasta onder de saus samen met twee eetlepels parmezaan.

Warm nog heel even door en serveer met nog wat extra parmezaan.

Smakelijk!