Deze smeuïge veggie pasta met o.a. broccoli, erwtjes en waterkers is een échte topper.

Ik kreeg onlangs een bakje ‘poulettekes’ van de vegetarische slager en Unilever om uit te testen en deze pasta leek me ideaal hiervoor!

En zoals alles hier op de blog is ook deze pasta makkelijk te maken!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 gr volkorenpasta, 1 bakje ‘poulettekes’ van de vegetarische slager (160 gr), 200 gr erwtjes, 1 broccoli, 1 bosje waterkers, 150 gr kruidenkaas (vb. met bieslook), een eetlepel citroensap, 3 eetlepels parmezaan (+ nog extra voor nadien), een paar muntblaadjes, een lenteuitje, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Je kookt de pasta beetgaar. (volkoren pasta heeft iets langer nodig dus reken toch op een 11 à 12 minuutjes.)

Bak de stukjes kip mooi bruin en zet eventje opzij.

Snipper de lenteui.

Voor de saus kookte ik eerst de broccoli beetgaar en voegde de laatste twee minuutjes de erwtjes toe (ik gebruikte diepvrieserwten).

Giet de pasta af, maar hou een klein beetje van het kookvocht bij.

Hou ook een paar broccoliroosjes en erwtjes apart en de rest van de broccoli en erwtjes doe je in de blender samen met de waterkers, de muntblaadjes, de parmezaan, de kruidenkaas, een paar lepels kookvocht en peper en zout.

Laat de blender alles goed samenbrengen tot een smeuïge saus.

Giet de saus over de pasta en meng alles goed door mekaar. Doe de kip er bij.

Hou nog een paar lepels saus apart.

Schep de pasta op grote borden.

Schep er nog wat van de apart gehouden erwtjes en broccoli over en doe er nog een laatste schepje saus en de gesnipperde  lenteui bovenop.

Serveer onmiddellijk met nog wat extra parmezaan.

Lekker!!

Blender is de K400 van Kitchenaid.