Dit feestelijke soepje is snel klaar en zal door jouw gasten ongetwijfeld gesmaakt worden!

Het was hier thuis alvast een dikke hit. πŸ˜‰

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 kg mosselen, 1 stengel bleekselderij, wit van 1 prei, 1 grof gesneden ui, 1 dl room, 2 dl droge witte wijn, 1 plukje saffraandraadjes, gehakte peterselie, peper, 1 klontje boter

Hoe ga je te werk?

Was de mosselen. Gooi kapotte en openstaande schelpen weg.

Stoof eerst de grof gesnipperde ui, de gesneden prei en selder aan in wat boter in een ruime kookpot. Voeg dan de mosselen toe en breng aan de kook. Leg het deksel op de pot en kook tot alle mosselen open zijn. (schud een paar keer ‘op’ tussendoor)

Giet de mosselen af door een zeef en vang het vocht op. Haal de mosselen (op een paar na) uit hun schelp.

Voeg nu de wijn en de room toe aan het kookvocht en kook nog even door. Voeg als allerlaatste de saffraan toe. Breng goed op smaak met wat peper.

Voeg de mosseltjes toe en garneer nog met een paar schelpen en wat peterselie.

Serveer onmiddellijk.

Smakelijk!

 

 

Tip: de mensen van de Belgische saffraan die ik gebruikte, zeggen dat je de saffraan best minstens 4u. laat infuseren in vb. water of melk. Zo geef je de saffraan de tijd om zijn smaak en kleur af te geven Γ©n heb je er minder van nodig! Toptip, toch!