Jullie zagen al dat ik deze zomer ijverig mijn nieuwe SteamPro Combi oven van AEG aan het uittesten was.

Dat las je o.a. al hier, hier en hier.

Super tevreden van trouwens, dat hadden jullie al door. 😉

Nu was ik wel eens benieuwd om ook de andere functies te gaan uittesten en dan vooral om eens te kijken hoe deze oven nu eigenlijk ‘bakt’.

Deze heerlijke appelcake met mascarpone en kaneel (topcombi!) kwam er in ieder geval na ongeveer 45 minuutjes op vochtige hete lucht lekker smeuïg uit!

Top dus!

Klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

250 gr mascarpone, 125 gr boter, 4 eetlepels lichtbruine suiker, 4 eitjes, 1 scheutje vanille extract, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr zelfrijzende bloem, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels bakpoeder, zeste van 1 citroen, snuifje zout en 3 appels

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Ik stelde de SteamPro in op hete lucht (vochtig).

Indien je deze functie niet hebt, kan ook gewoon 180 graden warme lucht natuurlijk.

Vet een springvorm lichtjes in aan de randen en leg een bakpapiertje op de bodem.

Mix eerst de zachte boter met de lichtbruine en de vanillesuiker.

Voeg één voor één de eitjes toe.

Voeg dan het vanilleextract en de mascarpone toe en mix nog even door.

Dan zeef je er de kaneel, het zout, het bakpoeder en de bloem boven en schep je het beslag met een spatel door mekaar.

Schil de appels. Snij er twee in kleine stukjes en voeg ze toe aan je beslag, samen met de citroenzeste.

Kieper het deeg in je bakvorm.

Snij de laatste appel in dunne schijfjes en schik deze bovenop je cake.

Schuif de cake de oven in en bak voor ongeveer 45 minuutjes of tot je cakeprikker er droog uitkomt en je cake mooi bruin gebakken is.

Smakelijk!

Bakken met de AEG SteamPro Combi oven?

Dat smaakt naar meer!