Mis jij de Duitse kerstmarkten ook zo?

De sfeer en gezelligheid, het eten (!!), de leuke decoratie, de glühwein…

De laatste keer dat wij er waren was hier in Düsseldorf. (leuke stad trouwens!)

Om toch een beetje de sfeer van de Duitse kerstmarkten te kunnen oproepen stuurde de German national tourism board

samen met de lieverds van Sound of C, mij dit easy receptje op om zelf Plätzchen, de typische Duitse kerstkoekjes, te bakken.

In Duitsland is het immers traditie om deze de dagen voor kerst samen met de ganse familie te bakken.

Het is dan ook dé ideale activiteit – ook met kleine kinderen – deze vakantie.

Ik vroeg jullie op Instagram of ik het receptje moest delen en het antwoord was massaal JA!

Bij deze dus.

You’re welcome. 😉

 

 

Wat heb je nodig?

400 gr bloem (in gebruikte glutenvrije, maar dat hoeft natuurlijk niet), 200 gr kristalsuiker, 125 gr boter, 125 gr margarine, 1/2 pakje bakpoeder, 1 eetlepel citroensap, 2 eitjes + wat je wil gebruiken om af te werken (sprinkles, chocolade, glazuur…)

Ik voegde nog een snuifje kaneel toe aan het deeg, maar dat kies je zelf natuurlijk.

 

Hoe ga je te werk?

Zet een stemmige Duitse ‘kerstplaylist’ op. 😉

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed totdat je een mooie bal kan vormen.

Wikkel in folie en leg een uurtje in de koeling.

Verwarm de oven tot 175 graden.

Rol het deeg uit met een deegroller en steek er verschillende vormpjes uit.

Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor ongeveer een klein kwartiertje tot mooi bruin.

Afwerken doe je hoe en met wat je maar wil!

 

 

Guten Appetit!