Deze citroenwafeltjes zijn zó eenvoudig te maken!

Ideaal als ontbijtje ook, zeker met de Paasdagen in het vooruitzicht.

Gewoon bakken… én opeten, dan zijn ze op hun best! 😉

Ze zijn snel klaar en heerlijk fris met de citroen. Luchtig ook met die verse kaas.

Ik gebruikte geen boter voor dit recept.

(tenzij om het wafelijzer lichtjes in te vetten)

Zelf deze toppertjes bakken?

Doen!

Wat heb je nodig? (voor 3 à 4 grote hartjeswafels)

125 gr zelfrijzende bloem, 125 gr volle verse kaas, 3 à 4 eetlepels kristalsuiker (je maakt ze zo zoet als je zelf wil natuurlijk), sap en zeste van een halve citroen, 2 eitjes, snuifje zout, 1 theelepel bakpoeder, 2 eetlepels maanzaad, poedersuiker voor de afwerking

Hoe ga je te werk?

Je mixt de suiker met de eitjes lekker luchtig.

Je voegt de citroenzeste, het sap en de kaas toe en mixt opnieuw.

Dan spatel je de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, het maanzaad en het zout er door.

Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koeling.

Vet je wafelijzer lichtjes in en… bakken maar!

Afwerken met wat poedersuiker en eventueel wat lemon curd er bij… smakelijk!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.