Twee van de drie kids kwamen thuis van scoutskamp en dan gaat een lekkere lasagna er altijd in! 😉

Ik kreeg van Mutti een leuk verwenpakket en ging aan de slag met de tomatenpulp, de passata en de tube tomatenconcentraat. Ik ben oprecht fan deze kwaliteitsvolle, authentieke producten, boordevol smaak.

Resultaat was een overheerlijke – én makkelijk te maken – veggie lasagna met spinazie, ricotta, gegrilde courgette (geeft extra smaak!) en tomaat.

Zin in? Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4p.)

6 lasagnabladen, 2 blikjes tomatenpulp met look (ongeveer 400ml/blik), 200 ml passata, 2 theelepels tomatenconcentraat, 1 ui, 2 rode puntpaprika, 1 courgette, 2 teentjes look, 2 grote tomaten, 300 gr spinazie, 300 gr ricotta, basilicum, tijm, oregano, nootmuskaat, peper en zout, 150 gr gemalen kaas

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 170 graden, lage vochtigheid. Ik maakte dit gerecht in mijn AEG SteamPro. Heb je een traditionele warme luchtoven, bak de lasagna dan in 45 minuten op 180 graden.

Ik stoofde eerst de spinazie aan met een teentje look en zette deze opzij van zodra hij mooi geslonken was. Laat best ook even uitlekken of duw het vocht er wat uit.

Was de courgette en snij met een dunschiller in lange dunne reepjes.

Doe wat olijfolie in een grilpan en gril alle reepjes courgette langs beide kanten. Zet ook even opzij.

Voor de saus stoof ik eerst een gesnipperde ui aan met een teentje look. Dan voeg ik daarbij de in reepjes gesneden puntpaprika en stoof verder aan.

Dan volgt de tomatenpulp, de passata en het tomatenconcentraat. Laat alles samen goed pruttelen voor een 10-tal minuutjes en kruid dan met peper, zout, oregano, tijm en basilicum.

Meng nu de uitgelekte spinazie met de ricotta, peper, zout en nootmuskaat.

Snij de tomaten in dikke plakken.

Neem een ovenschotel en lepel eerst een beetje tomatensaus op de bodem.

Nu begin je te ‘bouwen’.

Eerst drie lasagnabladen, dan een laagje spinazie-ricotta, daarbovenop de gegrilde courgetteslierten en daarbovenop de schijfjes tomaat. Herhaal alles nog een keer en bedek met een laagje geraspte kaas.

Ik maakte de lasagna dus in mijn AEG stoomoven die bakte alles mooi gaar en bruin in 50 minuten op 170 graden.

Hemels lekker!

Smakelijk!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Mutti.