Ja, er wordt hier thuis best wel wat ‘afgebakken’. 😉

Eén van onze favorieten zijn zeker deze snel-klaar muffins.

Want wat is er nu beter dan een speculoosje bij de koffie…?

Juist, een speculoosmuffin bij de koffie!

Ze kwamen hier al in verschillende vormen en maten en in verschillende smaken op tafel. Deze versie met speculoos is echt winter en zomer een hit hier.

Ook handig om mee naar het werk of school te nemen of te geven.

Proberen? Bakken maar!

Wat heb je nodig? (6 muffins)

80 gr zelfrijzende bloem, 80 gr speltbloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 groot ei, 3 eetlepels blonde kandijsuiker, 1 theelepel speculooskruiden, 1/2 theelepel kaneel, 1 rijpe banaan, 120 ml melk, stuk of 6 verkruimelde speculoosjes (in kleine brokjes)

Hoe ga je te werk?

Easy peasy!

Verwarm de oven tot 190 graden.

Meng gewoon alle ingrediënten (ook de speculoosbrokjes) goed door mekaar in een kom.

De banaan prak ik eerst wel voor ik ze toevoeg.

Vet je muffinvorm lichtjes in en verdeel het beslag over de vormpjes.

Duw er als laatste nog wat extra stukjes speculoos in en bak voor ongeveer 20 minuutjes.

Smakelijk!