In het weekend eten we al eens graag een lekker stukje vlees ‘van bij ons’.

Dit easy receptje voor een lekkere gevulde varkensfilet met romige venkelpuree en geroosterde tomaatjes zal iedereen rond je tafel ongetwijfeld verblijden!

Dit gerechtje begint met een bezoekje bij de lokale slager.

Keuze te over aan mooi vers vlees daar altijd, en ik kan al zo moeilijk kiezen…

Ik besloot aan de slag te gaan met een mooi stukje varkensfilet.

De lieve man bood meteen aan – nadat ik zei dat ik de filet ging opvullen – om hem zelf al meteen door te snijden voor mij.

Fijn!

Ik ging voor een vulling ‘op z’n Italiaans’ met mozzarella, zongedroogde tomaat en pesto. Super lekker!

De romige venkelpuree en de geroosterde tomaatjes (ook ‘van bij ons’) maken dit gerechtje helemaal àf.

Klaar?

Let’s get cookin’!

Wat heb je nodig? (4 p.)

400 gr varkensfilet/varkenshaas, 3 eetlepels pesto, 4 zongedroogde tomaten, 1 bol mozzarella, paar blaadjes basilicum, 800 gr aardappelen, scheutje room, 1 venkelknol, stuk of 12 trostomaten, 2 teentjes look, peper, zout, nootmuskaat

Hoe ga je te werk?

Verwarm je oven op 180 graden warme lucht.

Mijn filet was al doorgesneden – zoals ik hierboven al vertelde – en ik kon dus meteen beginnen.

Leg je filet open en besmeer de binnenkant rijkelijk met pesto. Leg daarop de mozzarella in schijfjes samen met de zongedroogde tomaten.

Bind de filet dicht met een paar stukjes touw en bak de filet mooi bruin langs beide kanten aan in de pan.

Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar.

Leg de filet in een ovenschotel die wat ingevet is. Schuif de gevulde varkensfilet nog een half uurtje de oven in.

Leg ook je tomaten in een ovenschaal en overgiet ze met wat olijfolie en kruid met peper, zout en Italiaanse kruidenmix. Schuif ze zeker 20 minuten mee de oven in.

Ondertussen snij je de venkel in stukjes/ringen en stoof je die aan samen met de twee teentjes geplette look.

Giet je aardappelen af en stamp ze fijn.

Doe de puree samen met de venkel in een blender en mix samen met de scheut room, peper, zout en nootmuskaat tot een romige puree.

Haal je varkensfilet en de tomaten uit de oven. Verwijder het touwtje en snij je gevulde varkensfilet in mooie, dikke plakjes.

Serveer met de vekelpuree en een paar geroosterde tomaten. Werk af met nog wat basilicum.

Voilà, een eenvoudig, maar superlekker gerechtje!

Hééérlijk!

Zelf zin gekregen om met varkensvlees van bij ons aan de slag te gaan?

Meer inspiratie vind je hier.

Blogpost in fijne samenwerking met VLAM/Lekker van bij ons en DPG Media.