Ik postte het voorbije weekend een foto van kaneelrolletjes (of cinnamon rolls/swirls) die ik ’s morgens vroeg voor het ontbijt bakte.

En daar kwam massaal veel reactie op! 😉

Het is nochtans een beproefd receptje (een echte life-hack eigenlijk!) dat je overal vindt, maar goed, ik deel het graag met jullie! (3 versies!)

Wat heb je nodig? (voor 6 stuks)

1 blik Danerolles croissant deeg, 40 gr zachte boter, 3 eetlepels kandijsuiker, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels speculooskruiden ,1 eitje

Voor de icing (als je dat wil) meng ik gewoon een paar lepels poedersuiker met een scheutje water.

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Open het blik croissantdeeg. (I just looove how that opens up! ;-))

Leg het deeg op een groot vel bakpapier en duw met je vingers de ‘scheidingsrandjes’ een beetje dicht.

Rol het met je deegrol eventueel nog een heel klein beetje verder uit.

Je hebt dus nu een rechthoek voor je liggen.

Meng de kruiden onder de zachte boter en smeer deze op het deeg.

Strooi er dan de donkere kandijsuiker over en rol het deeg langs de korte zijde op.

Snij in 6 delen met een scherp mes.

Leg de rolls plat op een met bakpapier beklede bakvorm. (of gewoon op je ovenplaat)

Kluts je eitje en smeer met een borsteltje wat over elke roll.

Bak voor ongeveer 10 -13 minuutjes (naargelang je oven).

And that’s it!

Lekker én makkelijk.

Smakelijk!

Ik maakte deze swirls al op verschillende manieren waaronder ook met appeltjes en pistachenootjes.

Receptje is ongeveer hetzelfde als hierboven. Ik liet de speculooskruiden wel achterwege deze keer.

Voor deze versie schil je ook één appeltje en snij je het in kleine blokjes. Je legt de stukjes op je deeg voor je het deeg oprolt.

Je strooit er een handjevol gemalen pistachenootjes over en bakken maar!

Ook lekker dus.

En deze versie met de Praliné hazelnootpasta van Boerinneke, ook een topper!

Voor deze buns of swirls besmeerde ik ze gewoon met een paar lepels kaneelsuiker en een goeie laag van de praliné.

Niet te doen hoe lekker! 😉