Weekend, dat is hier thuis vaak… apérotijd!

Lekker hapje, lekker drankje er bij, wat wil een mens nog meer? 😉

Voor het apéromomentje van vandaag maakte ik een klassieker in blogland:

eenvoudige, maar superlekkere bladerdeegrolletjes met spinazie, feta en geroosterde pijnboompitjes. Ik deel graag het recept hier met jullie, mochten jullie deze nog niet kennen.

En dàt in combinatie met een lekker Rueda wijntje… zalig!

Ik ga de komende maanden trouwens een samenwerking aan met Rueda wijnen en kijk er al naar uit om meer van hun wijntjes te proeven!

De druif van Rueda is Verdejo.

Deze druif geeft juist op deze locatie in het zonnige Spanje de beste druiven voor de allerlekkerste witte wijn.

Er bestaan natuurlijk meer Verdejo’s, maar de ware Rueda Verdejo herken je altijd makkelijk aan het label achter op de fles.

De Alberto Verdejo Barrica van vandaag is alvast een topper!

Het is een mooie houtgerijpte Verdejo. De Verdejo druiven zijn op eiken vaten vergist.

Dit geeft de wijn een mooie balans en soepelheid.

Ik ben fan!

Maar nu eerst, hapjes bakken!

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg, 200 gr feta, 200 gr spinazie, 1 teentje look, handjevol geroosterde pijnboompitten, olijfolie, ei, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

In een hapjespan stoof je de spinazie aan met wat olijfolie, peper en zout en een geplet teentje look.

Wanneer de spinazie mooi geslonken is, duw je het water er met de achterkant van een lepel wat uit.

Rol je bladerdeeg uit. (een rechthoekige rol bladerdeeg werkt het makkelijkst)

Verspreid de uitgelekte spinazie er over en verkruimel er de feta boven.

Kruid met zwarte peper en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.

Rol het deeg op zodat je een ‘worst’ krijgt.

Met een scherp mes snij je nu stukjes van ongeveer 2 cm van je rol en je legt ze op hun kant op een met bakpapier beklede bakplaat.

Klop je ei en smeer de bovenkanten van je rolletjes losjes in met het ei.

Schuif de oven in voor een goeie 15 à 20 minuutjes of tot mooi bruin en gaar.

Smakelijk!

En… cheeeeers!

Blogpost in fijne samenwerking met Rueda wijnen en Osérieux.