Ik maakte dit ovengerechtje al twee keer de afgelopen weken wegens… té lekker bevonden hier thuis.

Ja, een vader wordt altijd blij wanneer de kroost enthousiast is over het eten. 😉

Dit receptje is echt makkelijk en zorgt voor lekkere comfort food op je tafel in no-time!

De courgettehelften van vandaag zijn gevuld met een lekkere mix van o.a. kippengehakt, wortel, paprika en tomatensaus en gaan bedekt onder een laagje pittige geitenkaas de oven in.

In de oven worden de courgettes lekker mals en smelten de smaken mooi samen.

Serveren doe je met pureepatatjes of parelcouscous, aan jou de keuze.

Klaar?

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4p.)

1 ui, 2 teentjes look, 4 courgettes (niet té groot), 1 wortel, 1 gele paprika, 250 gr kippengehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 250 ml tomatenpassata (ik blijf Mutti-fan!), olijfolie, peper, zout, oregano, basilicum, paprikapoeder, 150 gr geraspte pittige geitenkaas (of eender andere geraspte kaas die jij lekker vindt)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Was de courgettes en snij de uiteindes er af. Halveer ze.

Met een lepel schraap je dan het binnenste er uit zodat je ‘bootjes’ krijgt die je kan vullen.

(Dit vruchtvlees kan je trouwens nog gebruiken om vb. soep mee te maken.)

Leg de courgettes in een ovenschaal, besprenkel ze met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Schuif ze al een kwartiertje de oven in.

Maak dan ondertussen de vulling klaar.

Snipper de ui en stoof ze aan samen met twee geplette teentjes knoflook, een fijngesneden wortel en een in blokjes gesneden gele paprika.

Wanneer alles bijna gaar is, voeg je het gehakt toe en bak je het mee aan.

Dan voeg je nog de tomatenblokjes en de passata toe en kruid je goed met peper, zout, oregano en basilicum.

Stoof alles samen nog even kort verder aan.

Haal je courgettes even uit de oven en schep de vulling er in. (Er mag gerust wat extra naast liggen.)

Strooi de geraspte geitenkaas rijkelijk over de gevulde courgettes en schuif ze nog een tiental minuten de oven in.

De laatste 5 minuutjes zet ik ook nog even de grill bij aan.

Serveer met puree of couscous en eventueel nog een slaatje.

Lekker man!