Ik bakte gisteren dit eenvoudige, maar o-zo-lekkere perentaartje.

Heerlijk op een druiligere herfstdag en bovendien… zó gemaakt!

Ik bakte trouwens al vaak taart of cake met peren zoals je hier en hier kan lezen.

Wat heb je nodig voor deze taart?

3 à 4 rijpe peren, 1 rol kruimeldeeg (je kan dit ook zelf maken, natuurlijk), 1 eetlepel amandelpoeder, 30 gr zachte boter, 30 gr suiker, 2 eitjes, 15 cl room, 30 gr zelfrijzende bloem, 2 theelepels kaneel, een handjevol geroosterde amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol het kruimeldeeg uit en leg het in een lichtjes ingevette taartvorm.

Prik er met een vork wat gaatjes in en strooi het amandelpoeder op de bodem.

Schil de peren en snij ze in twee.

Schik ze dan op de bodem en maak er nog wat inkepingen in.

Klop de eitjes goed los samen met de suiker (ik gebruikte mijn Kitchenaid).

Voeg eerst de zachte boter en dan de room toe. Spatel er als laatste de bloem en wat kaneel door.

Giet het mengsel over de peertjes en bak voor ongeveer 30 minuten tot mooi bruin.

Even laten afkoelen (niet té lang! ;-)), de geroosterde amandelschilfers er over strooien en…

smullen maar!

 

 

Met dank aan de lieve mensen van Feest in een doosje voor de gepersonaliseerde keukenspullen.

Merci!!