Rabarber is een grote favoriet hier.

Twee lekkere taartjes en cakes met rabarber vind je o.a. al hier en hier.

Rabarber gecombineerd met aarbeien, tja, een betere combinatie ga je moeilijk vinden.

Deze homemade aardbei en rabarbertaart van vandaag is klaar in een handomdraai, makkelijk te maken én… zomers lekker!!

Waar wacht je nog op?

 

Wat heb je nodig?

2 rollen kruimeldeeg, 350 gr aardbeien, ongeveer 4 stengels rabarber, 2 theelepels aardappelzetmeel, 2 pakjes vanillesuiker, 2 à 3 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel en voor de afwerking nog een paar blaadjes munt en wat kaneelsuiker

Hoe ga je te werk?

Ik maak deze taart meestal in een taartschotel, want dat is handig met dit soort van vulling die niet echt supervast wordt.

Verwarm de oven op 180 graden. (warme lucht)

Je vet de taartschotel lichtjes in en legt de eerste rol kruimeldeeg er voorzichtig in en drukt mooi aan tegen de randjes.

(Meestal strooi ik eerst ook nog een laagje amandelpoeder of verkruimelde speculoos over de bodem, dit helpt om het vocht van het fruit wat op te nemen.)

Je snijdt dan de kroontjes van de aardbeien en snijdt ze in half.

Was de rabarber, dep goed droog (!) en snij in stukjes van ongeveer een centimeter.

Meng de vanillesuiker, de suiker, kaneel en het zetmeel onder elkaar en meng dan goed onder de aarbeien en de rabarber.

Kieper het fruitmengsel in de taartschotel.

Snij nu het tweede vel deeg in strookjes (je ziet dat ik een cutter voor gekartelde randjes gebruikt heb, maar dat hoeft helemaal niet!).

Leg ze kruiselings bovenop je vulling.

Bak voor ongeveer 30 à 35 minuutjes.

Laten afkoelen… en smullen maar!

 

 

Ik werkte nog af met wat kaneelsuiker en een paar blaadjes munt.