Griekse pasta is een grote favoriet bij onze meisjes hier thuis. We maken het dan ook geregeld klaar en het is telkens weer smullen geblazen.

Voor de versie van vandaag mocht ik werken met de heerlijke Honingtomaten van Looye Kwekers.

Ik werd uitgedaagd door fijne blogcollega Amylia van Cookameal om met slechts 5 ingrediënten (waaronder Honingtomaten) een lekker gerecht op tafel te krijgen.

Honingtomaten zijn tros-cherrytomaten met een unieke honingzoete smaak en een stevige bite.

De titel ‘Honingtomaten’ is trouwens alleen weggelegd voor de àllerbeste tomaten.

Deze tomaat is écht premium en dat proef je absoluut! Trust me.;-)

Ikzelf ken Honingtomaten al een tijdje en kocht ze al vaak, want ze zijn gewoon te verkrijgen bij onze Albert Heijn hier om de hoek.

Ik roosterde ze vandaag in de oven nog voor een extra-sweet touch te geven aan mijn simpel gerechtje.

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

1 bakje Honingtomaatjes, 400 gr Griekse pasta, 1 potje zwarte olijven (ongeveer 180 gr), 1 rode ui, 1 blok feta (of andere witte kaas)

+ nog een paar eetlepels olijfolie, provençaalse kruidenmix, peper en zout

 

Hoe ga je te werk?

Je verwarmt de oven tot 200 graden.

Je legt de honingtomaatjes in een ovenschaal en besprenkelt ze met wat olijfolie en strooit er provençaalse kruidenmix over.

Zet ongeveer een 25 minuutjes in de oven. Ondertussen kook je de Griekse pasta klaar.

Je snijdt de rode ui voor de helft in dunne ringetjes en voor de andere helft in kleine stukjes.

Je laat de olijfringetjes uitlekken. (ik kocht reeds voorgesneden olijven, handig!!)

Dan meng je alle ingrediënten onder de Griekse pasta, giet er nog een goeie scheut olijfolie over en kruid goed af met peper en zout.

Als laatste haal je de geroosterde Honingtomaatjes uit de oven en je mengt ze onder de pasta.

Serveer onmiddellijk.

 

 

 

 

Blogpost in smakelijke samenwerking met Looye Kwekers en Osérieux.