We zijn in onze hometown (3200) gezegend met een bijzonder leuk adresje voor lekkere koffie en thee, namelijk: La-P.

Jonge onderneemster Lien Opdebeeck grijpt in haar zaak terug naar authentieke en kwaliteitsvolle losse thee en ambachtelijke koffiebonen.

Met La-P, kort voor “La Principessa”, wil ze enerzijds de elegantie van thee en anderzijds het karakter van koffie benadrukken.

Voor ons was het de laatste maanden alvast een vaste stop op zaterdag!

Heerlijk genieten van een koffietjes, een thee of… een glaasje prosecco op dat terras in het zonnetje.

 

Lien bracht me vorige week wat thee – waaronder een zakje Lady Grey – om thuis uit te proberen en ja hoor, ik ging er mee aan de bak! (what did you expect?? ;-))

De subtiele bergamot toetsen van deze thee bleken een perfecte match met mijn madeleines te zijn.

Benieuwd?

Read on and get bakin’!

 

 

Wat heb je nodig? (ik bakte ongeveer 16 madeleines in totaal)

150 gr zelfrijzende bloem, 120 gr boter, 2 eetlepels Lady Grey thee, 120 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eitjes, zeste van halve citroen, snuifje zout

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden.

Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Voeg de thee toe en laat die er een tiental minuutjes intrekken .

Giet dan de boter door een zeef zodat de thee achterblijft en laat de boter even afkoelen.

Klop ondertussen de suiker en de vanillesuiker luchtig samen met de eitjes.

Voeg de afgekoelde, geinfuseerde boter toe.

 Spatel er voorzichtig de bloem en het zout door.

Voeg dan nog de zeste toe.

Laat het beslag minstens een half uurtje afgedekt rusten in de koelkast.

Vet de madeleine-bakvorm lichtjes in en bestuif met bloem.

Doe het deeg in de vormpjes en bak de madeleines voor ongeveer 8 à 10 minuutjes.

Mijn testpubliek thuis was alvast laaiend enthousiast!

De Lady Grey thee geeft echt een bijzonder fijne smaak aan de madeleines.

 

 

Ook zin in thee van La-P?

Hier vind je alvast de link naar de webshop.