Deze spicy balletjes zullen je gasten ongetwijfeld weten te smaken en onmiddellijk in kerststemming brengen met de geur van kaneel en de smaak van de veenbessen.

De chilipoeder zorgt bovendien voor een verrassende ‘kick’. 😉

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 15 minuten

Wat heb je nodig?

300 gr gemengd gehakt, 1 sjalotje, paar takjes gesnipperde peterselie, 1 eidooier, 1 eetlepel paneermeel, peper en zout, 1 theelepel komijn, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel kaneel, 300 gr veenbessen, 1 scheutje water, 2 eetlepels suiker, paar takjes tijm, 2 scheutjes Solo vloeibaar

Hoe ga je te werk?

Je mengt eerst de ingrediënten voor de balletjes (gehakt, eidooier, paneermeel, kruiden, peterselie, sjalotje) in een grote kom. Je rolt er daarna balletjes van (bite-size). Je verhit wat Solo vloeibaar in een grote koekenpan en bakt de balletjes rondom mooi bruin.

Ondertussen laat je de veenbessen samen met de suiker en een flink scheutje water (kan ook met rode wijn…) een 5-tal minuutjes koken tot een compote ontstaat.

Je serveert dit hapje door eerst een lepel veenbessencompote in een schaaltje te scheppen en daarbovenop een balletje te leggen. Afwerken doe je met een takje tijm. Of je maakt een ‘balletjestoren’ op een taartschotel, ook leuk!

 

 

Tip: Deze balletjes zijn ook erg lekker met lamsgehakt én makkelijk op voorhand te maken. Ik maakte de veenbessencompote zelf, maar je kan ook kiezen voor een snelle oplossing en een potje kopen. 😉

Receptje gemaakt voor Solo Open Kitchen.