Exact 5 jaar geleden trokken we tijdens de paasvakantie met het gezin als eens naar Europa-Park in Rust, Duitsland. Dat lees je hier nog steeds.

de nieuwste attractie: Josefinas kaiserliche Zauberreise

We kwamen toen bijzonder enthousiast terug, dus toen de vraag kwam of wij nogmaals mee op persreis naar dit fantastische park wilden, hoefden we dus niet lang te twijfelen!

En wij, dat zijn byevamaria, ikzelf en onze drie tieners (20, 18 en 15).

1. WAAR?

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, in het dorpje Rust, op zo’n 5 uur rijden van Leuven en is dus eerder geschikt voor een weekendje, een driedaagse of een leuke stop op doorreis naar het zuiden.

2.VERBLIJF

Gelukkig moet je niet lang zoeken naar accommodatie om hier te overnachten, want Europa-Park zelf beschikt over maar liefst 6 themahotels die allemaal net buiten het park gelegen zijn.

Daar we vorige keer op het Camp Resort (blokhutten, tipi-tenten én een echte kampeerplaats) verbleven (basic, maar best gezellig) kozen we nu voor iets meer comfort in het Hotel Bell Rock, een helemaal in New England-stijl opgetrokken 4-sterren superior hotel.

Een heel erg fijn hotel met ruime, comfortabele en nette kamers (wij sliepen op een kamer voor 6 met één dubbel- en twee stapelbedden).

Het ontbijt in de sfeervol aangeklede ontbijtruimte is rijkelijk én er is goeie koffie.

Als hotelgast mag je trouwens een halfuurtje voor de dagjesmensen het park al in: toppie!

Volgende keer willen we beslist Hotel Colosseo (je waant je écht op een Italiaanse piazza als je in de courtyard van het hotel staat)

of het nieuwe designhotel Krønasår (4 sterren- superior hotel aan Rulantica) eens uittesten.

Alle hotels hebben trouwens een buitenzwembad.

Maar… Europa-Park hoor ik u vragen: “Wat is dat nu precies en is dat wel de moeite?

3.WAT?

Wel, feit is inderdaad dat nog steeds heel wat Belgen en Nederlanders het park (nog) niet kennen, hoewel het aandeel bezoekers uit de Benelux wél elk jaar stijgt.

Jaarlijks komen hier meer dan 6.000.000 bezoekers over de vloer, indrukwekkend dus. 80% van die bezoekers keert trouwens binnen de drie jaar terug en dat wil toch wat zeggen.

Het internationale vakblad Amusement Today riep Europa-Park ook al acht keer op rij uit tot beste attractiepark ter wereld.

Europa-Park ging al in 1975 open en is eigenlijk de ‘showroom’ van de familie Mack die met Mack rides één van de grootste achtbaanbouwers ter wereld zijn (er staan er momenteel maar liefst 13! in het park). Het is onderverdeeld in 19 themagebieden waaronder 16 Europese landen, elk met zijn eigen specifieke aankleding, attracties, muziek én eten. Je maakt als het ware een reis door Europa terwijl je door het mooie park wandelt. De foto’s hieronder tonen wat voor mij zeker een paar van de mooiste plekjes van het park zijn. Je waant je toch écht telkens in een ander land, hé!

Hoe mooi is deze plek in de Elzas?

Mykonos?

Scandinavië

En dat is voor mezelf (en ook voor @byevamaria) meteen één van de grootste pluspunten van het park: de aankleding.

Geen énkel detail ontsnapt de makers. Zelfs in de wachtrij naar een attractie hoef je je nooit te vervelen en krijg je allerlei leuke tafereeltjes voorgeschoteld.

Ook in Märchenwald (sprookjesbos) is het aangenaam wandelen, zeker met kleine(re) kindjes.

En ook een speciale shout-out naar de tuinmannen hier, want de aanplantingen zijn super verzorgd overal.

En naar het poetspersoneel, want alle toiletten in het park zijn steeds erg netjes (en ja, dat vinden wij ook belangrijk!). 😉

4.ATTRACTIES

Over die attracties gesproken, er zijn er meer dan 100 en die zijn de max!

Echt voor elk wat wils, voor jong en oud, voor durf-als en bangeriken.

Foto credits: Europa-Park

Op mijn Instagrampagina (@roeckiesworld) deel ik momenteel onze 10 favoriete rides trouwens in een leuke reel.

Check it out!

Foto credits: Europa-Park

Onze nummer 1 is trouwens nog steeds dezelfde gebleven als 5 jaar geleden: Voletarium blijft een grote glimlach op ons gezicht toveren.

Foto credits: Europa-Park

5.ETEN!

Ik schreef het 5 jaar terug al, en het werd deze keer nog maar eens bevestigd, ook het eten in Europa-Park staat op een hoog niveau.

Naast het ’traditionele’ pretpark-fastfood (dat er zeker is, no worries), heb je hier ook heel wat andere mogelijkheden om lekker te eten.

In elk ‘land’ kan je wel een typische lekkernij van dat bepaalde land eten. Denk hierbij aan Flammkuchen in de Elzas (écht één van onze favoriete kraampjes dit!),

poffertjes in Nederland of tapas in Spanje.

Ook in de restaurants van de hotels kan je uitgebreid en lekker eten trouwens.

En ik wist gelukkig van 5 jaar terug nog exact waar ik moest zijn voor de allerlekkerste Himbeerkuchen (in het Kaffe Hús in Ijsland) en koffie (op het terras van Pizzeria Venezia in Italië). 😉

Foodloop is één van de populairste eetgelegenheden.

In dit restaurant komt het eten namelijk via een achtbaan op je tafel… Echt waar!

Maar het kan allemaal nog een stapje hoger en beter:

Hotel Bell Rock herbergt namelijk ook nog het twee-sterren restaurant Ammolite.

6.RULANTICA

De tweede dag van ons verblijf waren we uitgenodigd in Rulantica, de waterwereld van Europa-Park.

In 2019 werd deze zogenaamde ‘second gate’ van Europa-Park geopend.

Het is een gi-gantisch waterpark met talloze wervelende slides en staat garant voor uren waterplezier voor iedereen, onze tieners, wijzelf, maar zeker ook voor de allerkleinsten.

Wij vonden dit alvast een geweldige ervaring om hier een paar uurtjes door te brengen (maar je kan hier met alle gemak een ganse dag vullen!).

Met stip op één staat de Vikinglop, een echte ‘raceglijbaan’ waar je tegen 7 anderen met een gigantische snelheid naar beneden glijdt! Spektakel verzekerd.

En ja, zelfs dit ‘oudje’ deed mee… (één keer en nooit meer zeker? ;-))

Foto credits: Europa-Park

Onze drie kids deden nog een een paar echt spectaculaire glijbanen, waar ik toch maar wijselijk voor gepast heb…

Foto credits: Europa-Park

Nee, dan vond ik de ‘lazy river’ veel meer mijn ding… 😉

Hier vind je trouwens een mooi overzicht van alle attracties binnen Rulantica.

Effe chillen in het verwarmde buitenbad of een cocktailtje aan de waterbar gingen mij ook héél goed af. Eten doe je ook gewoon hier in één van de restaurants binnen Rulantica, lekker handig!

Opvallend hoe netjes ook hier weer alles geregeld was trouwens.

Betalen voor je eten en drinken in dit waterpark doe je met je polsbandje dat je bij de ingang om krijgt. Top!

En de superschone omkleedruimtes en douches én het vriendelijke onthaalpersoneel maken het helemaal àf.

7.NIEUWS

Europa-Park investeert elk jaar opnieuw in heel wat nieuwigheden.

Ik som er hieronder alvast enkele interessante voor jullie op:

  • Europa-Park zet ook steeds meer in op Virtual Reality. Zo kan je op sommige rides nu al een VR-experience beleven en heb je nu ook het YULLBE-centre waar je de zotste VR-belevingen kan meemaken.
  • Qua eten zorgt Eatrenalin dan weer voor een wel heel bijzondere, culinaire ervaring door je mee te nemen in een speciale reis waarbij àl je zintuigen zullen geprikkeld worden.
  • Gedurende je dag in Europa-Park kan je ook een aantal leuke shows meepikken. Het aanbod is ook hier groot en bijzonder gevarieerd gaande van dansshows over illusieshows tot stuntshows.
  • Momenteel werkt men hard aan een nieuw land (mét spectaculaire nieuwe achtbaan!!) namelijk Kroatië. Een mooie 360° film kan je nu al bekijken in de Traumzeit-dome.
  • Wist je trouwens dat het park geopend is vanaf ongeveer eind maart tot half januari? Rond Halloween en in de wintertijd verandert het park met behulp van duizenden pompoenen en kerstbomen in een feeëriek landschap. De moeite!
  • Fijn om te horen tijdens onze persvoorstelling dat het park ook écht inzet op duurzaamheid en al heel wat acties hiervoor heeft ondernomen.

Heb je zin gekregen om zelf eens af te zakken naar Europa-Park (neem aan van mij dat je je dit NIET gaat beklagen!), dan vind je alle info over prijzen en dergelijke meer hier.

TOT SLOT nog dit beeld: 5 jaar geleden en nu.

Niks veranderd, allé dat schaap dan toch niet… 😉

Europa-Park: you’ve got a friend in me!

#wellbeback

(ik sta links, hé)