Dochter 1 werd al 19 vandaag.

Time certainly flies… 😉

Ze houdt niet van cake en taart met slagroom of dergelijke, maar verkiest een simpele appelcake.

Top toch?!

Deze heerlijke én makkelijke appelcake met abrikoos ‘did the trick perfectly’ en maakte haar héél erg blij op haar verjaardag.

Missie geslaagd dus.

Zelf proberen?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

260 gr zelfrijzende bloem, 2 theelepels bakpoeder, snuifje zout, 3 eitjes, 100 gr kristalsuiker, 80 gr kandijsuiker, 180 gr zachte boter, 1 scheutje vanilleextract, 2 eetlepels halfvolle yoghurt, 3 appels, 1 theelepel, kaneel, scheutje citroensap, twee eetlepels havermout, drie eetlepels abrikozenconfituur

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden warme lucht en leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm.

Vet de randen lichtjes in.

Mix dan eerst de beide suikers met de zachte boter.

Voeg één voor één de eitjes toe én het vanilleextract terwijl je blijft mixen.

Schil de appels.

Snij er twee in kleine stukjes en één in schijfjes.

Besprenkel ze allemaal met citroensap.

De stukjes meng je onder de kaneel en voeg je toe samen de yoghurt. Alles goed mengen met een spatel.

Dan meng je eerst in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout en dan spatel je dit onder het ‘natte’ mengsel.

Je kiepert het deeg in je bakvorm en schikt de appelschijfjes er bovenop. Je verdeelt de eetlepels abrikozenconfituur over de appelschijfjes en strooit er nog wat havermout over.

Je bakt tot je cakeprikker er droog weer uit komt, ongeveer een 50 minuten.

Smakelijk!