Iglo roept 29 maart uit tot Nationale Spinaziedag en vroeg me om een leuk en lekker receptje te ontwikkelen voor die gelegenheid.

Et voilà, aanschouw deze héérlijke en makkelijke mini-quiches met spinazie, feta, spekjes en tomaat!

Snel klaar en zalig lekker als lunch of diner. (ik nam ze zelfs mee in de brooddoos.)

Serveer met een lekker slaatje en… smullen maar!

Ik ben trouwens oprecht al jàààren fan van de gehakte spinazie met roomsaus van Iglo.

Altijd lekker en super handig om in huis te hebben.

De spinazie gaat bijna recht van het veld de vriezer in (binnen de drie uur), dus zo goed als alle smaak- en voedingsstoffen worden behouden. Nice!

Klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig? (4 mini-quiches)

2 vellen bladerdeeg (afhankelijk van hoe groot je quichevormen zijn), 4 eitjes, scheutje room, 16 blokjes diepgevroren gehakte spinazie van Iglo (hoef je niet te ontdooien voor dit gerecht), 1 ui, 100 gr gerookte spekblokjes, 100 gr feta, 4 kerstomaatjes, peper, zout, provencaalse kruiden

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 190 graden.

Snipper de ui en stoof ze aan in wat olijfolie.

Voeg de spekjes toe en bak even kort mee aan. Zet de pan van het vuur.

Snij met behulp van een kommetje de juiste vormen uit je bladerdeeg.

Vet je quichevormen lichtjes in en leg het bladerdeeg erin.

Druk goed aan en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

Schep de ui met de spekjes op de bodem. Leg een viertal spinazieblokjes in elke vorm.

Kluts de eitjes samen met de room en kruid goed met peper en zout.

Giet het ei-roommengsel in je quiches.

Brokkel er de feta over. Snij de tomaatjes in half en leg ze erbij.

Kruid nog met wat provencaalse kruiden en schuif je quiches de oven in.

Bak voor ongeveer 25 minuutjes.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Iglo Belgium.