Deze kleurige ‘regenboog appelgalette’ is super makkelijk te maken en zorgt meteen voor wat kleur en sfeer op je tafel!

 

 

Wat heb je nodig?

een 6-tal appels (verschillende soorten en kleuren), 1 rol kruimeldeeg, 80 gr amandelmeel, sap van een halve citroen, 80 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 theelepels parelsuiker, 1 eidooier

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Rol het kruimeldeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng met een vork het amandelpoeder met de suiker en het citroensap en smeer dit uit over de bodem van het deeg (blijf wel 2 cm van de rand).

Schil de appels en snij in dunne partjes.

Rangschik ze per kleur in een grote cirkel. (weer twee centimeter van de rand wegblijven)

Strooi er de vanillesuiker over.

Plooi nadien de randen lichtjes over de buitenste appeltjes heen. Klop de eidooier los en wrijf met een borsteltje over de randen.

Strooi de parelsuiker over de rand.

Bak in een voorverwarmde oven voor ongeveer een half uurtje. (dek af met aluminiumfolie als de randen tΓ© bruin worden, de bodem heeft best zijn baktijd nodig)

Heerlijk met wat opgeklopte mascarpone met kaneel…

 

 

Smakelijk!

 

Een andere lekkere galette vind je ook nog hier.